Cum indepartam petele de pe covor?

pete pe covorOrice covor are de suferit mai ales atunci cand vremea se inrautateste afara, insa si atunci cand pasim pe suprafata acestora cu pantofii plini de praful strazii. Murdaria si praful se aduna si se depun in fibrele materialului, iar astfel sunt mai greu de indepartat. Se intampla sa patam covorul chiar si cu mancare sau cu diferite bauturi, iar apoi sa ne chinuim pana sa scoatem pata. Ce solutii putem folosi in acest scop vom urmari in cele ce urmeaza.

Este foarte important sa nu lasam pata sa se usuce prea tare. De aceea este indicat sa tamponam bine locul cu pricina cu ajutorul unei laveta umede cu miscari incepand din marginea petei inspre interiorul acesteia. Astfel vom evita ca pata sa se extinda si sa devina tot mai mare.

Pe langa solutiile chimice de indepartare a petelor exista si mijloace traditionale, “solutii” care se gasesc chiar la noi in casa. S-a dovedit ca sarea este un mijloc de curatare foarte eficient pentru petele de vin rosu. Totusi specialistii nu ne recomanda sa o folosim frecvent, deoarece acesta poate ataca tesaturile. In acest caz mai bine luam un buretel si un sapun sau un sampon special pentru curatarea covoarelor si frecam bine locul cu pricina.

Zapada este de asemenea o solutie nemaiomenita de a scoate praful din fibrele covorului. Acesta poate fi asezat in timpul iernii pe un strat de zapada si batut bine. Covorul trebuie asezat mereu cu fata in jos, deci direct pe zapada, pentu ca aceasta sa poata patrunde cat mai bine.

Zapada improspateaza imediat si aerul din incaperi si in plus revigoreaza culorile covorului. Pentru mentinerea culorilor covorului o solutie la indemana oricui este si otetul. Se toarna intr-un vas cu apa putin otet si cu ajutorul unei perii se “piaptana” bine suprafata covorului.

Din pacate metodele traditionale nu rezolva mereu aceasta problema, astfel uneori trebuie sa apelam si la solutiile chimice pe care le putem gasi in magazinele de specialitate sub forma lichida, de pulbere sau spray.

A.V.
InCasa.ro