Cum sa iti decorezi apartamentul inchiriat

Traiul intr-un apartament inchiriat are cu siguranta avantajele sale, posibilitatea de a schimba oricand locuinta fiind cel mai important dintre acestea.

Dar exista si un dezavantaj major: decorul nu este de cele mai multe ori pe gustul chiriasului iar unii proprietari sunt reticenti atunci cand se pune problema unor modificari.

Intrebarea este: cum putem decora apartamentul inchiriat fara a face modificari deranjante pentru proprietar si nici sa nu fie necesare reparatii ulterioare? Puneti accent pe lucrurile simple, care pot fi inlocuite oricand fara prea mult efort.

Nu este indicat sa schimbati mobilierul, in primul rand pentru ca veti avea nevoie de un spatiu unde sa-l depozitati pe cel al proprietarului, si in al doilea rand pentru ca nu veti sti daca acesta se va potrivi in urmatorul apartament in care va veti muta.

Incearcati sa va folositi de ceea ce vi se ofera. Nu foarte multi proprietari investesc intr-un apartament pentru a-l da mai apoi la inchiriat, asa ca este foarte probabil sa gasiti un mobilier ceva mai vechi. Nu trebuie sa priviti acest lucru ca un dezavantaj, mai ales ca astazi stilul vintage este la moda. Mesele, dulapurile si comodele vechi pot fi puse in valoare cu ajutorul decoratiunilor.

Probabil veti gasi peretii zugraviti in alb, o culoare comuna apartamentelor de inchiriat. Daca nu aveti aprobarea proprietarului de a-i decora dupa bunul plac, aduceti un strop de culoare incaperii cu ajutorul tesaturilor. O perdea indrazneata, in culori vii, o fata de masa, o cuvertura pentru canapea pot schimba radical aspectul camerei.

In dormitor, patul este cel care iese cel mai tare in evidenta. Astfel, este o idee foarte buna sa investiti intr-un set de pat frumos si de calitate. Asigurati-va ca acesta se potriveste din punct de vedere cromatic cu restul elementelor din incapere.

Majoritatea locuintelor inchiriate duc lipsa de spatii de depozitare iar alegerea etajerelor drept solutie ajutatoare ar trebui exclusa daca aveti interdictie sa gauriti peretii. Este indicat sa luati piese mici, cu multe sertare, pliabile, multifunctionale, modulare. Investiti in accesorii. Un covor colorat, o vaza cu flori, un set de baie cu imprimeu haios, cateva fotografii inramate, toate acestea te pot ajuta sa transformi decorul si sa-l personalizezi dupa bunul tau plac.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro