Cum scapam de celulita?

cum scapam de celulitaDefinitiv nu putem scapa de celulita decat foarte greu. Putem insa sa o tinem sub control prin diverse metode. Primul pas ar fi adoptarea unei alimentatii mult mai sanatoase, fara aditivi, grasimi de origine animala, prajeli, tocaturi, dulciuri si alte"bunatati" care fac rau organismului nostru.

Exista alimente care ajuta la eliminarea surplusului de apa existent in organism, intaresc tesutul conjunctiv si chiar elimina toxinele. Aceste alimente contin siliciu, potasiu, cupru si vitamine. Cateva dintre acestea sunt : cartofii (copti sau fierti), conopida, broccoli, varza, bananele, spanacul, ciupercile, ananasul, etc.

Foarte importanta este practicarea activitatilor fizice in mod regulat. Prin sport se activeaza circulatia, se acceleraza metabolismul, se grabesc arderile si se elimina "hormonii fericirii", adica endorfinele. Ideal ar fi minimum 20 minute zilnic de alergare, mers pe bicicleta, gimnastica, fitness, streching sau macar mers in pas vioi in timp ce va deplasati spre servici sau prin oras.

Masajul imbunatateste circulatia la nivelul zonelor care au probleme. Manusile de masaj, periile speciale, cremele anticelulitice, dusurile alternative reci si calde sunt arme veritabile in lupta contra celulitei. Acestea activeaza circulatia periferica si ajuta la eliminarea toxinelor din organism.

In concluzie, celulita este in stransa legatura cu prezenta hormonilor estrogeni si este o "problema" tipic feminina. Definitiv, cu greu o putem inlatura, dar se poate tine sub control si nu este chiar atat de greu.