Decor prietenos pentru animalele de companie

decor pentru animalePentru multi proprietari de animale de companie, cainii, pisicile si alti prieteni cu blana sau cu pene, fac parte integranta din familie. Animalele alerga libere prin casa, pe care o considera la fel de a lor ca si proprietarii insisi. Insa, nu e nici un secret ca acesti prieteni necuvantatori sunt adevarate generatoare de mizerie si dezordine. Exista, din fericire, cateva modalitati, de a mentine o locuinta, in care oamenii convietuiesc cu animalele dragi, cat mai curata si mai atractiva cu putinta.

Acoperiti cat de mult posibil mobilierul cu materiale confortabile pentru animalul dvs de companie. Tesaturile care nu sunt atat de prietenoase cu tovarasii dvs de viata, precum: matasea sau catifeaua, vor fi cat mai putin expuse sau deloc folosite. Daca de exemplu, cainele dvs obisnuieste sa se urce in pat, este de preferat ca acesta sa fie acoperit cu un material care poate fi spalat usor.

Daca aveti un caine sau o pisica este destul de sigur faptul ca aspiratul face parte din activitatile dvs cotidiene. Salvati-va timpul si eficientizati-va munca investind intr-un aspirator de calitate. Versiunile ieftine nu au o putere de aspiratie atat de mare si va pot dubla efortul, fiind nevoiti sa curatati covorul suplimentar cu peria, pentru a indeparta firele de par.

Nu folositi covoare din perete in perete. Animalele de companie obisnuiesc sa lase din cand in cand pete pe covor, astfel ca veti fi nevoiti sa scuturati si sa spalati covorul mai des, pentru a indeparta mirosurile neplacute si urmele de mizerie. Daca nu puteti renunta la covor, incercati sa folositi unul care sa acopere o suprafata mai mica si care poate fi manevrat cu usurinta.

Pastrati accesoriile animalelor de companie, precum: lesele, hainele si alte obiecte pe care le utilizati frecvent atunci cand le scoateti afara, in apropierea usii de la intrare. De asemenea, este o idee buna sa tineti prosopul cu care le stergeti pe labute in aceeasi zona.

Tineti jucariile si celelalte obiecte preferate ale animalelor dvs de companie in cosuri decorative, asigurandu-va ca acestea nu sunt confectionate din materiale care pot fi roase.

Amenajati o zona speciala in care animalul dvs poate manca si bea. Aceasta poate fi intr-un colt al bucatariei, de exemplu, unde puteti pune bolurile cu apa si cu hrana. Este de preferat sa cosmetizati pe cat posibil aceasta zona, astfel incat sa se potriveasca cu restul decorului.

Daca sunteti de parere ca trebuie sa faceti mai mult decat atat pentru ca locuinta dvs sa arate bine, puteti achizitiona mobilier special, care sa se potriveasca cu animalul dvs. Desi poate suna exagerat, exista anumiti proprietari care isi aleg culoarea canapelei si accesoriile in functie de culoarea blanii animalului de companie. Desi cantitatea de par lasata pe aceasta este egala cu cea lasata pe oricare alta canapea, exista mari sanse ca musafirii dvs sa nu observe acest lucru!

Sursa foto

Corina Dovinca
InCasa.ro