Decoratiuni de Pasti - tendintele anului 2010

Idei si trucuri pentru decorarea casei si a gradinii

Cu ajutorul ornamentelor de culoare galbena, verde sau portocalie vom putea intampina zilele de sarbatoare in cel mai potrivit fel. Agatatorile confectionate din lemn demonstreaza ca pot fi folosite si la Pasti si nu doar de Craciun.

Atunci cand se topeste zapada, cand temperaturile incep sa creasca putin cate putin, iar primele flori incep sa iasa incetul cu incetul din pamant la lumina zilei, atunci se stie ca primavara este foarte aproape. Astfel nici sarbatorile pascale se apropie cu pasi repezi. Cum sa le intampinati, cum sa transformati locuina intr-o oaza a bucuriei, cum sa decorati gradina si care sunt tendintele anului 2010 veti afla in articolul propus de InCasa.

Culori in voga: recurgeti la culorile clasice de primavara
Primavara, in apropierea sarbatorii Invierii Domnului, culorile predominante in domeniul decoratiunilor sunt urmatoarele: galben, verde si portocaliu. Acestea au ramas peste ani aceleasi si nici in 2010 nu se vor schimba.

Pe langa aceste nuante clasice exista anul acesta inca doua care se poarta foarte mult si care sunt de efect in cazul obiectelor decorative de Pasti: verdele de culoarea teiului si movul - culoarea liliacului inflorit. Asortati aceste frumoase culori pastelate cu precadere cu fete de masa, vaze sau servete albe.

oua colorate  aranjament de pasti

Elemente constante: oua colorate, iepurasi, pui si mielusei
In niciun caz nu trebuie sa lipseasca elemente decorative care sunt simbolice acestei mari sarbatori. De aceea impodobiti camerele locuintei dvs. cu iepurasi si oua de Pasti, pui si mielusei. Aveti in vedere totusi sa nu exagerati, deoarece incaperile vor fi mult prea incarcate si nu vor arata deloc bine. in cazul in care ati vopsit oua asezati-le intr-un cosulet cu iarba (naturala sau artoficiala) si asezati-l pe masuta din camera de zi sau din bucatarie. Lumanarile in forma de ou si care sunt colorate in nuante de mov sau verde crud sunt la mare cautare anul acesta.

Decoratiuni preluate de la Craciun
Obiectele decorative care au fost inspirate de cele din perioada Sarbatorilor de iarna sunt cele din lem si care pot fi agatate prin casa. Acestea contin iarna motive precum: biserica, peisaje pline de zapada, inscenarea nasterii lui Iisus. De Pasti aceste obiecte sunt decorate cu pui, modele florale, oua... etc.

Decoratiuni pentru gradina
Si gradina poate fi pregatita pentru intampinarea primaverii si a Sfintei Sarbatori. O coronita din flori decorata cu oua colorate agatate de portita gradinii reprezinta o decoratiune deosebita. Pe straturile de flori sau de zarzavat puteti aseza iepurasi sau oua din plastic. De asemenea, acestea din urma pot fi agatae in tufisuri sau de diferite crengi daruindu-i gradinii un plus de culoare.

Foto: 1 ; 2

InCasa.ro