Accesorii decorative pentru fiecare stil de design interior

Accesoriile decorative sunt un “must have” atunci cand vorbim de design-ul interior. O camera fara accesorii pare goala chiar daca este frumos mobilata. Accesoriile aduc ultimele retusuri la decor si dau personalitate incaperii. Pentru inceput este important sa stabilim un stil de design care sa ne reprezinte, pentru ca accesoriile sa vina in completarea acestuia. 

Stilul este dat de modelul mobilierului, paleta de culori precum si de textura materialelor folosite in design-ul incaperii. Obiectele decorative sunt insa nenumatare, avand posibilitatea de a alege dintr-o gama variata de elemente care ne pot personaliza spatiul: tablouri, bibelouri, vaze, lampi, perne decorative, etc. 

Dimensiunile si culorile sunt creiterii importante in achizitionarea acestora. Accesoriile prea mari puse intr-un spatiu redus vor domina,  facand camera sa para mai mica, in timp ce obiectele mai mici vor disparea pur si simplu intr-o incapere mare. 

Obiectele de arta indraznete precum sculpturile metalice sau picturile abstracte, viu colorate, sunt potrivite stilului modern. Stilul traditional este “accesorizat ” cu vase ceramice sau din portelan, ori de picturi care evoca peisaje clasice. Acest stil incurajeaza seriozitatea, fiind definit de elemente simple si putine, dar elegante si distinse. Daca pastrati inca vechile obiecte din timpul anilor ’60, ’70, este timpul sa le scoateti la lumina. Tablourile, fotografiile, lampile, ceasurile chiar si telefoanele acestor timpuri vor completa cu succes decorul retro.

Detaliile putine, accesoriile simple, liniile lungi si continue sunt representative stilului minimalist, in timp ce stilul victorian este bogat in detalii, cu accesorii mari, in culori grave. Materialele sunt grele, elegante si impunatoare. Predominant la curtile regale, acest stil se caracterizeaza prin decoratiuni puternice, ce acapareaza privirea: oglinzi, tablouri cu rame aurii, tesaturi cu dantela.

Pentru completarea unui decor clasic folositi obiecte de cristal, fete de masa din dantela sau materiale brodate, tablouri si fotografii in rame elegante. Corpurile de iluminat din fier forjat precum si draperiile din tesaturi fine sunt de asemena reprezentative stilului. Natura isi gaseste loc de fiecare data in casele noastre. Stilul rustic, la fel ca si cel mediteranean, pune accent pe elementele naturale de decor.

A.I.
InCasa.ro