Decoratiuni de masa pentru primavara

decoratiune de primavaraPrimavara incepe sa dea primele semne timide ca se va instala incet, incet, pretutindeni vedem cum sunt daruite martisoare - simbolul acestui anotimp - si cum in florarii se regasesc frumoasele zambile, coloratele frezii si gingasii ghiocei.

Este timpul sa incepem decorarea casei cu accesorii tipice acestui anotimp. Atmosfera din casa devine cu adevarat frumoasa si primitoare atunci cand suntem inconjurati de cei dragi, cand stam impreuna la masa si ne bucuram de delicatesele preparate si de prezenta unul altuia. Totusi pentru ca ambianta sa fie cu adevarat speciala nu trebuie sa uitam nici de decoratiunile de primavara, pe care cu putina creativitate le putem confectiona chiar noi.

Ca si decoratiune pentru masa este luat in considerare si un buchet bogat de lalele colorate intr-o vaza de sticla, un iepurasi alb din portelan sau gheme impletite din ratan in culori care sa se asorteze cu vesela si restul ornamentelor.

Cine doreste sa creeze propriile decoratiuni, trebuie sa tina cont de una dintre regulile “de aur”: mai putin inseamna mai mult”. Trebuie sa fim foarte atenti cu jocul de culori, ca din exces de zel sa nu exageram si sa ne iasa exact opusul. Astfel indicat este sa nu utilizam mai mult de trei culori.

Lumanari cu suport din sticla sub forma de fluturasi sau flori din acril sunt alte elemente decorative potrivite pentru masa. Pentru ca totul sa arate foarte bine nu trebuie neglijata fata de masa, care trebuie sa fie in ton cu decoratiunile.

O decoratiune inedita pentru bolul de supa poate fi creata cu ajutorul servetelelor. Daca avem in meniu supa crema si dorim sa servim pe langa si crutoane, acestea din urma pot fi invelite in servetele din hartie prinse la randul lor cu mici cleme de marginea bolului.

Vesela in sine poate reprezenta o podoaba inedita specifica primaverii. Culorile calde ale acesteia, modelele cu simbolurile acestui anotimp pot avea un efect pozitiv asupra intregii atmosfere. De asemenea materialele servetelor si nuantele acestora, care ne duc mai aproape de natura, pot fi de asemenea in centrul atentiei.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro