Decoratiuni pentru masa specifice toamnei

decoratiune de toamnaIndiferent de eveniment sau de ocazie, decoratiunile frumos aranjate si cu mare atentie confectionate schimba atmosfera din jur intr-o clipita. Avem nevoie doar de putina ingeniozitate, creativitate si placerea de a-I vedea pe invitati placut surprinsi.

Cum trebuie sa procedeze o gazda buna?

O gazda buna isi intampina invitatii cu mult drag si bucurie, dar si cu o atmosfera destinsa, prietenoasa si calda. Si mancarea este foarte importanta, insa daca atmosfera este incordata si rece, atunci nimic nu-i poate face pe cei de fata sa se simta bine.

Timp pentru pregatirea mesei

In functie de eveniment si de tipul de invitatie trebuie sa ne luam suficient timp pentru toate pregatirile necesare. Astfel este bine sa verificam vesela, tacamurile si paharele sa nu cumva sa fie decompletate si sa fiti nevoiti sa le cautati atunci cand invitatii se afla deja in casa.

La cumparaturi este indicat sa mergem din timp, sa ne facem o lista ca sa nu uitam ceva de care sa ne aducem aminte in timp ce gatim, sa fie prea tarziu si sa intram in criza de timp. De asemenea este important sa verificam daca decoratiunile florale mai sunt proaspete, iar daca e cazul sa luam altele.

Atmosfera relaxanta

Sa gatim pentru sau cu prieteni este mereu o adevarata placere, iar pentru o atmosfera si mai placuta va avea grija o fata de masa frumoasa. Cel mai bine si cel mai simplu ar fi ca pentru impodobirea mesei sa alegem o anumita tema.
Meniul

Este foarte usor sa gasim o decoratiune potrivita pentru masa festiva mai ales daca ne orientam in functie de meniu. Pentru o cina rustica foarte potrivite sunt elementele decorative naturale, care pot fi gasite in timpul unei plimbari in parc sau in padure.

Cu ajutorul acestor podoape, precum conurile de brad, bucatele din scoarta copacilor, crengute si frunze colorate, intreaga ambianta poate fi transformata intr-una feerica intr-o clipita. De asemenea si materialele pot avea un rol foarte important. De pilda, pasla sau iuta sunt doua materiale care pot fi aranjate pe masa, eventual drept naproane sau servete sau pur si simplu pe mijlocul mesei.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro