Descurcati-va cu stresul cand construiti

Constructia sau remodelarea unei case poate fi foarte stresanta. Veti fi pus in fata unor multitudini de situatii noi si va trebui sa raspundeti multor intrebari. Totusi, sunt anumite lucruri pe care le puteti face ca sa nu va stresati foarte mult.

Primul lucru pe care trebuie sa il afceti este sa realizati ca in timpul constructiei vor fi greseli. Cu cat va dati seama mai repede de aest lucru, cu atat veti face fata mai bine evenimentelor neasteptate. Ca sa evitati comandarea materialelor gresite, cel mia bine este sa verificati comanda facuta de 2 sau 3 ori inainte sa fie livrata. Cel mai bine este sa fiti de fata atunci cand incep fazele importanta ale constructiei, ca eventualele greseli sa fie reparate imediat. Deoarece greselile nu pot fi evitate, puteti minimiza efectele acestora observandu-le la timp.

Un stres des intalnit in cazul constructiilor este acela ca o sa aveti de-a face cu un numar mai mare de constructori. Unii dintre acestia isi vor face treaba foarte bine in timp ce altii vor fi un adevarat ghimpe in spinare. Trebuie sa fiti foarte atenti cand semnati comanda de materiale si contractul cu acestia, sa verificati de doua ori, deoarece apoi nu mai puteti face nimic sa le schimbati, decat daca cumparati altele.

Un alt motiv de disputa cu constructorii este plata la timp a acestora. Daca lucrati cu un constructor general, acesta va aea mai multi sub-constructori care vor munci. Ca acestia sa-si faca treaba bine si sa termine la timp, trebuie sa le dati banii atunci cand stabiliti. Astfel, acestia ar putea suspenda lucrarea pana sunt platiti, iar dumneavoastra veti fi stresat.

Ca in orice experienta noua, nu veti fi familiarizat cu unii termeni, procese sau materiale. Insa atunci cand nu intelegeti ceva cel mai bine este sa va documentati deoarece multe decizii care pot parea mici in esenta, pot avea un impact important asupra casei cand aceasta este gata. Asa ca cel mai bine este sa fiti foarte bine documentat ca sa evitati un stres in plus atunci cand apar diverse probleme.

www.incasa.ro
14 Mai 2007

Nicoleta Oprea