Apartamente noi vs. apartamente vechi

Blocuri noiDesi numarul proiectelor rezidentiale dezvoltate in Bucuresti este in mod evident mai mic decat in alte orase europene (in 2007 bucurestenii au beneficiat de 2.500 de apartamente noi in timp ce, in Varsovia, considerata o piata comparabila ca marime, au fost livrate 15.700 de locuinte), in ultimul timp situatia s-a redresat, estimandu-se un numar de 6000 - 8000 de noi locuinte anual, pentru perioada 2008-2010.

 

Comparativ cu anii precedenti, anul acesta piata a pus in circulatie mai putine proiecte rezidentiale, insa majoritatea celor lansate au fost proiecte mari a caror dezvoltare se va intinde pe 2-6 ani. Intr-un top al celor mai mari proiecte rezidentiale ale anului 2008 se numara: proiectul din comuna Stefanesti, denumit Bonaire, Green City din comuna 1 decembrie, Dimri Ghencea Allegro, Infinity Residence din Drumul Taberei, Garden of Eden, care include doua ansambluri: Adam Residentials si Eve Residentials, Sigma Residence&Gardens,  North Park, Jackob Park, Casablanca Residence si Rasarit de Soare din Titan .

 

In plus proiectele incepute in anii precedenti (10 dintre ele au fost lansate in anul 2006) vor aduce pe piata imobiliara din capitala peste 3.000 de apartamente in 2007-2008 si aproape 8.000 pana in anul 2010, conform analistilor imobiliari ai companiei Colliers International.

 

Dintre cele zece proiectele care au fost sau vor fi finalizate in anul 2008 se numara: Emerald Residence, La Stejari, Rose Garden, Green Lake, FeliCity, InCity Residences, Ibiza Sol,  
Neo Peninsula.  (Sursa: clubafaceri.ro)

 

Avantajele achizitionarii unui apartament intr-un astfel  de complex tin in primul rand de spatiile oferite, care sunt mult mai mari decat cele din imobilele vechi. Un alt avantaj major il reprezinta posibilitatea recompartimentarii apartamentelor dupa bunul plac si alegerea finisajelor. Mai mult decat atat, majoritatea ansamblurilor rezidentiale includ locuri de joaca pentru copii, minimarketuri, piscine, locuri de parcare, terenuri de sport, paza si protectie si alte facilitati. Nu trebuie neglijat nici pretul acestor imobile, foarte apropiat de cel al apartamentelor din vechile cladiri. Diferentele sunt facute de zona, facilitati si calitatea executiei.

 

Chiar daca trebuie sa asteptati cativa ani pana cand veti intra in posesia unei locuinte noi, asteptarea merita efortul, in plus timpul va permite sa strangeti suma necesara achitarii intregului apartament.

 

www.incasa.ro