Diferenta dintre tufisuri si arbusti

tufisuriHorticultura nu a descoperit o definitie exacta in legatura cu anumite plante care par a fi arbusti sau simple tufe.

Arbustii sunt de regula descrisi ca fiind plante cu multe tije perene care pot sa creasca sau sa se dezvolte la nivelul pamantului. De obicei au mai putin de cinci centimetri latime si un metru inaltime.

Multe persoane folosesc ambii termeni pentru a-si descrie plantele din gradina. Totusi care este diferenta dintre acestia? In general este vorba doar de preferinte personale si limbajul regional.

De exemplu cand ne gandim la arbusti consideram ca sunt specimene cultivate in gradina si acest termen este folosit in concordanta cu unele definitii din horticultura. Tufisurile de cealalta parte sunt considerate a fi acele plante care cresc in salbaticie.

Unii gradinari au spus ca desi au lucrat cu multe specii de trandafiri prefera sa foloseasca termenul tufis. Acestia au mai declarat ca niciodata nu au spus "arbustii de trandafir" ci "tufele de trandafir".

Dictionarul Oxford spune ca un tufis poate sa fie si arbust sau formatiuni de arbusti pot sa fie un fel de copacei mai mici. Altii ar spune ca arbustii sunt mai mici decat un tufis.

Daca sunteti confuz ganditi-va ca nu exista nicio diferenta acceptata de dictionare si horticultura in legatura cu tufisurile si arbustii.

GradinaMea.ro