Elemente de efect in design-ul interior

Din dorinta de a afisa doar lucruri necesare in locuinta, fara a da impresia de supraaglomerare a spatiului, designerii de interior prezinta perspective interesante cu privire la utilizarea de forme si materiale in crearea unor accesorii versatile pentru interior.

Pentru a simplifica cat mai mult decorul unei incaperi, designer-ul Alberto Villarreal a conceput un sistem de stocare modular numit LITOS. Dupa o anumita perioada locuinta noastra are nevoie de un nou “look”. Schimbarea decorului se poate realiza fie prin rearanjarea elementelor deja existente fie prin inlocuirea acestora cu unele noi.

Uneori, un singur obiect poate schimba intreg decorul prin rearanjarea pieselor sale, acestea fiind proiectate sa fie folosite individual dar si impreuna. Acesta se numeste decor modular.

Sistemul realizat de Alberto Villarreal isi poate afisa formele sale geometrice fie separat, fie stivuite una peste alta. Detaliile sistemului sunt diferite unele de altele, nu doar materialele difera ci si dimensiunea orificiului din centrul structurii. In aceasta nisa circulara se poate potrivi o sticla de vin, un ghiveci sau cateva ramuri de flori uscate. Piesele sale se pot transforma si intr-un scaun sau intr-o sculptura neobisnuita.

Elementele ce alcatuiesc sistemul de stocare LITOS pot fi stivuite pe verticala, aceasta reprezentand si o solutie de economisire a spatiului, sau pot fi folosite separat pentru decorarea incaperilor mari. Materialele din care sistemul este confectionat sunt unele contrastante. Un element este din ciment iar celalalt din lemn, o combinatie moderna gasita sub diferire forme in casele contemporane ce da un echilibru dintre rece si cald. Sistemul LITOS este neobisnuit si elegant, iar combinatia de lemn masiv cu beton este perfecta pentru o casa contemporana cu un design minimalist.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro