Traditie si eleganta: case in stil frantuzesc

Indiferent de zona sau de tara, casele rustice au un farmec aparte. Stilul french-country iese insa in evidenta prin eleganta, lux si rafinament. Stilul frantuzesc nu inseamna doar piese de epoca scumpe ci si un “look Parizian”. Pentru a obtine decorul chic dorit trebuie sa tineti cont de cateva aspecte ce definesc acest stil.

Culorile, ca de fiecare data, joaca un rol important. Acest stil este dominat de tonuri neutre in combinatie cu tonuri pastelate, de auriu si galben, verde, albastru, caramiziu, bordeux, tonuri care subliniaza aspectul rustic, vechi dar si foarte primitor al locuintei.

Rosu de foc, ruginiu ars, verde crud si verde inchis, tonuri de albastru cobalt si albastru ocean, negru stralucior, gri mat, toate aceste culori definesc si pun in valoare amenajarile in stil frantuzesc.

Peretii necesita o atentie speciala. In stilul frantuzesc se pune foarte mult accent pe tapetul cu imagini florale. De asemenea, peretii pot fi decorati cu forme in relief din ipsos. Modelele florale se regasesc si in tapiteria pieselor de mobilier, precum si in cazul altor textile ce completeaza decorul: perdele, draperii, lenjerii de pat. Din decorul frantuizesc sunt nelipsite perdelele in culori calde, confectionate din materiele diafane, prinse cu panglici sau snururi. Cele mai utilizate materiale sunt: dantela, satinul, matasea, catifeaua.

Piesele de mobilier prezente in incaperile decorate in stilul french-country sunt voluminoase si au un aspect vintage. Acestea au forme rotunjite, sunt rareori patinate si sunt confectionate din lemn masiv. Paturile sunt impunatoare, noptierele sunt cu influenta baroca iar dulapurile sunt supradimensionate. Este de preferat mobilierul din lemn inchis la culoare. Cu toate acestea, nu este exclus mobilierul de culoare alb-negru sau mobilierul pictat cu nuante moi de verde.

Pardoselile sunt de obicei decorate cu lemn de culoare inchisa. Daca optati pentru un covor sau pentru o mocheta, selectati unele cu modele baroce sau florale. Si covoarele cu modele traditionale sunt adecvate. Un decor in stil french-country nu poate fi complet fara un candelabru, element ce da un aer nobil si elegant incaperii. Decoratiunile vintage precum vazele, pozele, ceasurile si lucrarile de arta unice, accentueaza frumusetea si autenticitatea interioarelor frantuzesti.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro