Feng Shui in camera copiilor

camera copiilorAmenajarea incaperii si modul in care pozitionam mobilierul reprezinta factorul decisiv pentru ca cei mici sa se simta bine in “lumea lor”. Aceasta camera oglindeste de fapt dezvoltarea copilului, trebuie gandita prin urmare foarte bine, astfel incat sa fie practica pe o perioada mai lunga de timp.
 
Pentru o buna desfasurare a lucrurilor incaperea ar trebui delimitata, astfel incat sa cream mai multe spatii. De pilda, este esential ca cel mic sa aiba un spatiu de joaca, unul in care doarme si un colt retras si linistit care sa-I ofere toate conditiile necesare pentru a-si dezvolta priceperea, indemanarea si imaginatia colorand, iar mai apoi facandu-si face temele.

Cu ajutorul elementelor feng shui, copilului i se poate crea spatiul ideal, pentru a creste intr-un cadru armonios. Invatatura chinezeasca ne poate ajuta prin cateva sfaturi practice si trucuri simple cum putem organiza o amenajare optima si mediu sanatos pentru copilul nostru.

Camera copilului reprezinta pentru cel mic spatiul in care el se simte cel mai bine, unde creste, unde invata, doarme si se joaca. Unde se simte in primul rand in siguranta. Toti acesti factori contribuie la dezvoltarea lui ulterioara cand devine un adolescent si mai apoi un adult cu picioarele pe pamant, ordonat si sigur pe el.

Copiii sunt foarte sensibili si sunt influentati intr-o mare masura de mediul ce ii inconjoara, iar astfel prin intermediul feng shui avem posibilitatea de a crea un mediu propice si complet din mai multe puncte de vedere.

Invatatura chinezeasca ne propune o sumedenie de posibilitati de amenajare, pe care le poate aplica oricine. Feng shui ne ajuta atunci cand copilul nostru nu se poate odihni asa cum trebuie, cand nu se poate concentra la teme, cand se simte nesigur si nu vre curajul de a ramane singur in camera, etc.

Materialele, culorile si forma pieselor de mobilier insa si pozitionarea acestora joaca un rol foarte important pentru ca totul sa fie in armonie. Marginile rotunjite ale mobilierului, corpurile de iluminat sunt elemente specifice feng shui, iar impartirea camerei in spatii foarte exacte creaza ordine atat in incapere cat si in viata celui mic.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro