Cum sa transformati un perete in punct de atractie?

          Stiati ca nu numai o piesa de mobilier ci si un perete poate deveni centru de atractie al unei camere? Fie ca va ganditi la o culoare mai vie sau la o combinatie de lemn si vopsea sau la un perete din caramida avand la baza un semineu dragut, toate aceste idei va pot transforma radical casa. De ce sa nu improvizam putin si prin combinatii inedite de culori si obiecte de arta sa cream ceva spectaculos, original?

          Primul ingredient este culoarea pe care o alegem pentru a evidentia peretele fie ca acesta este intre doua ferestre, deci un spatiu mai mic, fie ca este vorba de unul mare care trebuie pus in evidenta pentru a contrasta in acelasi timp cu restul ansamblului.

  Puteti folosi mai multe combinatii de culori apropiate de genul galbenului pal, auriului si portocaliului, bineinteles aranjate intr-o geometrie simpla si placuta. Daca vopsiti intr-o camera un perete in crem, ceilalti vor fi vopsiti in galben pal. Culorile folosite vor fi acrilice pentru a avea o intensitate mai mare.

   perete
perete   

 Daca preferati puteti folosi modelul patratelor mari conturate cu alb pe fond galben sau portocaliu. De asemenea puteti face carouri mari din stinghii de lemn vopsite in alb pe un perete vopsit in culoarea maro. Aceasta idee este foarte potrivita pentru dormitoare matrimoniale. Iar in doua din aceste carouri, evident deasupra patului puteti agata doua tablouri dragute.  

              Pentru camerele copiilor puteti vopsi un perete in portocaliu in timp ce ceilalti vor fi galbeni sau albastrii. Sau puteti folosi pe un perete un fototapet interesant.

Alta schema de culori potrivite pentru o camera sunt albastrul, albul si maroul deschis.   

            In interioarele mari puteti opta si pentru un perete de caramida naturala sau pictata. Avand in fata un minibar din lemn cu spoturi discrete, veti obtine efectul maxim pentru camera respectiva.

 Daca aveti semineul amplasat intr-un colt, intre doua ferestre puteti sa va placati peretele cu bucati de piatra sau caramida naturala sau pictata manual.  In general un semineu va individualiza un perete, indiferent care este forma semineului.

   perete

              Dar pentru mai mult accent va trebui sa punem deasupra semineului un tablou impozant sau o oglinda din cristal. Daca sunteti adeptii artei moderne puteti opta si pentru un obiect din metal sau lemn, cu o forma bizara.

   perete cu semineu  

Iar daca sunteti amatori de fotografii puteti crea un ansamblu dragut de fotografii inramate  deasupra semineului.

biblioteca   

 Tot punct de atractie poate deveni si un perete acoperit cu o biblioteca din lemn sau fier forjat. Foarte la moda sunt acum bibliotecile facute din rigips care descopera destul de mult din forma si culoarea peretelui.

            O piesa de mobilier va completa si va pune in valoare un perete, deci asezati cu incredere o canapea lunga in fata unui perete inalt si lung. Contrastul cromatic va ademeni privirea iar jocul discret facut de corpurile de iluminat vor crea o atmosfera intima.

Tot cu o piesa de mobilier dar de aceasta data o masuta micuta, puteti individualiza un perete ingust dintre doua ferestre. Locul este ideal pentru a citi sau a scrie corespondenta ziua. Ferestrele cu perdele vaporoase vor oferi lumina naturala iar tablourile in numar de trei asezate unul sub altul vor deveni aproape o sageata imaginara care puncteaza masuta si scaunul. Peretele poate fi vopsit in albastru sau galben pal, dar nici cremul nu trebuie ocolit. Atentie insa la culoarea perdelelor, pentru ca peretele trebuie sa contrasteze putin cu ele.  

   perete
        
hol   

Intr-o camera mare in care aveti un pian mare cu coada, este neaparat nevoie sa-l puneti in evidenta asezandu-l fie in mijlocul camerei dar cel mai bine in fata unui perete vopsit in culori diafane, galben, crem, eventual cu cateva obiecte de arta, nu prea mari sau prea colorate pentru a nu distrage prea mult atentia de la piesa principala, pianul.  

   
             

Daca aveti un hol generos puteti individualiza un perete aplicand pe el o tesatura colorata cu un model interesant, asta pentru a nu utiliza tot tablouri sau fotografii. Se preteaza foarte bine minicarpetele sau obiectele de piele pictata. In holuri dar si in camera puteti pune un orologiu impresionanat din lemn, cu pendula. Cu siguranta va atrage atentia musafirilor asupra peretelui respectiv sau a coltului respectiv.

  perete cu carpeta 
 

www.incasa.ro

13 mart 2007

Altheate