Flori de gradina ce rezista la temperaturi joase

O gradina plina de culoare tot timpul anului este visul oricarui gradinar. Dar anotimpul rece imbraca totul intr-un “vesmant alb”, nelasand prea multe variante de amenajare a gradinii. Pentru a nu avea un aspect dezolant toata perioada ierii, gradina poate fi “animata” cu cateva soiuri de plante care rezista la temperaturi scazute.

Din categoria acestor plante fac parte si panselutele care, daca sunt plantate toamna devreme, va veti bucura de frumusetea lor si primavara. Cu cat sunt plantate mai devreme cu atat vor rezista frigului mai bine. Crystal, Bowl, Presto, Skyline, Universal si Maxim sunt doar cateva specii de panselute care se comporta foarte bine in zonele reci.

Gradina poate avea o “imagine pozitiva” si in iernile geroase, cu temperaturi de pana la -15 grade Celsius. La aceste temperaturi rezista excelent hortensia. Florile sale superbe arata ca niste buchetele bogate, in culori de la alb la ciclam.

Una dintre plantele rezistente, care prefera temperaturile joase, este camelia. Planta este apreciata pentru frunzisul verde stralucitor si pentru florile mari colorate. Cameliile, daca au toate conditiile necesare dezvoltarii, pot ajunge si pana la o inaltime de doi metri. Paleta cromatica a florilor de camelii variaza de la albul pur la roz si rosu, in degradeuri din cele mai interesante. Exista o mare varietate de specii, insa, gradinarii prefera mai mult Camellia sasanqua, care infloreste toamna si Camellia Japonica, care isi deschide florile iarna tarziu.

Cu totii suntem familiarizati cu florile micute si albe ale ghioceilor, pe care ii vedem de cele mai multe ori la inceput de primavara. Insa, ei ies la lumina si infloresc spectaculos inca din timpul iernii. Este de preferat ca ghioceii sa fie plantati langa un arbore sau zid pentru a fi feriti de vant.

O planta cu frunze vesnic verzi, care nu are nevoie de prea multa atentie si ingrijire este Spanzul. Planta creste pana la 40 de cm inaltime si infloreste in ianuarie. Culorile florilor variaza de la roz pal la maro. Spanzul are nevoie de un sol bogat si bine drenat pentru a se dezvolta. La fel ca si ghioceii, aceste plante o duc cel mai bine in locuri umbroase, sub arbori. Combinand aceste plante, veti avea parte de o gradina plina de culoare si in sezonul rece.

A.I.

InCasa.ro