Foarfeci cu motor electric pentru tuns garduri vii

Foarfeci clasici de gradina
foarfeca      

 Foarfecii clasici sunt simplu de utilizat si sunt special creati pentru taierea trandafirilor, a vitei de vie, florilor si ramurilor mai subtiri etc. Cele moderne au lame din otel inoxidabil si neaderent. Deschiderea manerelor este reglabila si manerele foarte robuste. In general diametru maxim de taiere este cuprins intre 18 si 22mm. Unele au sistem de asigurare a lamelor cand nu sunt utilizate, iar altele pot avea si curea pentru incheietura mainii.

Foarfeci cu motor electric  pentru tunderea gardurilor vii si a arbustilor

            Din arsenalul dumneavoastra de unelte pentru gradinarit nu trebuie sa lipseasca, pe langa masina de tuns gazonul, greble, lopeti, un aceesoriu util si anume o foarfeca pentru gardurile vii si arbusti. Sunt bune si cele clasice, destul de mari, dar care necesita ascutiri repetate si chiar calibrari. De aceea va propunem ceva mai modern, mai practic.

Stiati ca mai nou au aparut foarfeci  cu motor electric foarte puternic, special create pentru tunderea gardurilor vii? Acest tip de unealta este dedicata in special gradinarilor foarte pretentiosi dar nu numai. Aceasta foarfeca electrica garanteaza obtinerea formei dorite a gardurilor vii si a arbustilor, precum si protectia in timpul lucrului datorita dotarilor si tehnologiei de inalta performanta.

Designul ergonomic al manerelor si greutatea redusa  le asigura o foarte buna manevrabilitate in aproape orice pozitie si spatiu.

Cateva dintre avantajele acestor unelte de gradinarit sunt vizibile inca de la prima vedere : greutatea redusa ceea ce permite o mai buna si usoara manevrabilitate, ofera maxima protectie pentru ca au aparatoare la nivelul cutitului, rezultatul utilizarii lor pe termen lung este obtinerea unor tunsori fine si simetrice.

            Majoritatea se pot depozita cu usurinta pe perete pentru ca au un toc sau husa inclusa.

            Foarfeci cu motor pe benzina

Pentru o taiere rapida si ingrijita a gardului viu puteti folosi si foarfecile cu motor pe benzina. Acestea sunt ideale pentru terenurile de mari dimensiuni si mai ales pentru intretinerea parcului si a peisajului in general. Acestea garanteaza o libertate de miscare nelimitata. Datorita rezervelor de putere ridicata sunt ideale pentru gardul viu deosebit de dur sau lignifat. Unele foarfeci de gen pot fi atasate la motofierastraie. Greutatea medie a acestor unelte este cuprinsa intre 4 si 5 kg.

            Set foarfece arbusti cu coada si acumulator

Pentru acest gen de unealta aveti nevoie de 4 acumulatori. Neavand nici un fir, functioneaza independent de priza de alimentare.  Timpul maxim de taiere poate fi in jur de o ora sau chiar mai mult in functie de capacitatea acumulatorilor. Lungimea de taiere este de 200mm pentru unele modele de pe piata romaneasca. Sunt perfecte pentru ajustarea, taierea arbustilor si a gardului viu. Manerul confortabil poate fi inclinat pentru adaptarea la o pozitie naturala a mainii. Componentele sale asigura o pozitie ergonomica si foarte relaxata de lucru prin adaptarea cozii telescopice.

Distributia greutatii este optimizata pentru a oferi o taiere fara efort si probleme. Motorul este suficient de puternic pentru a avea cele mai bune rezultate. Celulele reincarcabile puternice sau acumulatorii se pot reincarca si schimba foarte usor. Lama este de asemenea usor de inlocuit fara a apela la alte unelte. Poate fi transformata si in foarfece pentru gazon.

Pentru a oferi cat mai multa siguranta foarfecele cu acumulator dispune de un intrerupator de siguranta. De asemenea este livrata cu incarcator si teaca pentru lame.

www.incasa.ro

Altheate

14 ian 2007