Gradina - spatiul care ne aduce linistea

gradina zenUn vechi proverb chinezesc spunea urmatorul lucru: “Daca vrei sa fii fericit timp de o zi, atunci bea ceva. Daca vrei sa fii fericit timp de trei zile, atunci casatoreste-te. Daca vrei sa fii fericit timp de opt zile, organizeasa o petrecere fastuasa. Insa daca vrei sa fii fericit o viata intreaga, amenajeaza-ti o gradina!” Si intr-adevar, o gradina frumoasa in jurul casei este cel mai potrivit loc pentru a ne deconecta de cotidianul agitat, pentru a ne destinde si pentru a ne bucura alaturi de familie si prieteni.

O gradina ingrijita cu mare atentie si devotament reprezinta - conform invataturii chinezesti - oglinda unitatii si a ordinii in familie, insa si dragostea si linistea ce o uneste. Daca gradina se afla in fata casei, aceasta devine automat si o carte de vizita a intregii locuinte si bineinteles, a persoanelor ce locuiesc acolo.

Ce trebuie sa avem in vedere cand amenajam o gradina?

Inainte de a achizitiona diferitele ierburi sau pomisori decorativi este indicat sa ne interesam in ce perioada infloresc. Astfel ne vom putea bucura de gingasele petale si de mireasma lor imbietoare incepand din primavara timpurie si pana in lunile tarzi de toamna. Pentru a mentine o simetrie si pentru ca anumite plante sa nu le “sufoce” si sa le acopere pe cele mai mici ar fi bine sa luam in considerare si inaltimea fiecareia inainte de a le aseza in pamant.

Idei generale pentru ingrijirea plantelor din gradina

Narcisele infloresc pe tot parcursul anului, doar daca le curatam cu atentie si daca indepartam de fiecare data florile deja uscate. In mod contrar nu ne vom putea bucura prea mult de frumusetea lor.

Daca intre placile de asfalt sau intre biscuitii care alcatuiesc micuta carare din gradina incepe sa creasca iarba, exista o solutie simpla si rapida de indepartare a acesteia: turnati de cateva ori apa clocotita cu sare in aceste spatii.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro