Gradina pentru intreaga familie

AmenajarePoti avea cea mai elaborata curte din intregul cartier, dar daca nu este functionala, ai construit-o degeaba. Cu totii dorim sa avem gradini frumoase si infloritoare, dar cand avem o familie, trebuie sa avem in vedere si nevoile celorlalti membri ai sai. Impartiti spatiul curtii dumneavoastra in doua sau chiar trei spatii vizuale: unul pentru joaca si recreere, iar celalalt sau celelalte pentru gradinarit.

Un spatiu deschis, acoperit de gazon, este ideal pentru copii dumneavoastra. Aici va puteti instala si o masa, pentru pranzuri in aer liber sau pentru o cina romantica.

Aveti un semineu? Pastrati o portiune a gradinii special pentru a depozita lemne de foc si carbuni, dar convingeti-va ca este la o distanta apreciabila de casa si de rozatoare sau alte animale daunatoare din curte.

Dar animalele de companie? Puteti sa construiti si pentru acesti mici membri ai familiei spatii speciale, in care sa se poata juca si sa poata face exercitii. Pana sa plantati tufisuri scumpe sau alte plante ornamentale, imprejmuiti acest spatiu. Cainii si pisicile au tendinta de a fi atrasi exact de lucrurile de care incercam sa ii tinem departe.

Tineti ochii trecatorilor departe de viata dumneavoastra personala. Inainte de a va face planurile peisagistice, trebuie sa aveti in vedere unde veti pune cosurile de gunoi. Nu de alta, dar nu este indicat sa construiti o minunata gradina japoneza chiar langa cosurile de gunoi. Acestea din urma pot fi ascunse foarte eficient intr-o incinta imprejmuita cu gard viu.

Functionalitatea este de o importanta in curtea dumneavoastra, asa ca trebuie sa aveti in vdere copii, animalutele de casa si bunurile familiei, inainte de a planta ceva. Pastrati o portiune de gradina special pentru dumneavoastra, in care sa puteti planta ce doriti, si lasati-le si celorlalti loc sa respire.