Cum construim o gradina?

Cum construim o gradinaAtunci cand porniti la realizarea unei gradini, este bine sa nu lasati lucrurile la voia intamplarii. Tocmai de aceea, inainte de a va apuca sa aranjati lucrurile, nu este deloc o idee rea sa realizati un plan a ceea ce aveti de facut. Oricum, planurile nu depind de starea vremii, asa ca le puteti realiza foarte bine si in casa, visand la ceea ce vreti sa obtineti din gradina dumneavoastra.
Chiar daca nu aveti cunostinte de design, timpul petrecut proiectand o gradina poate merita din plin, mai ales din punctul de vedere al investitiilor. In continuare, vom incerca sa stabilim impreuna care sunt principalii pasi de urmat atunci cand va apucati sa realizati o gradina.
Primul pas este acela de a desena un plan al gradinii pe o bucata mare de hartie. Pasul al doilea va veni imediat, fiind reprezentat de marcarea pe plan a punctelor si lucrurilor care nu pot fi schimbate. Pozitia casei, ferestrele, usile, garajul, marginile exterioare, vecinatatile si eventualii copaci ai vecinilor, ferestrele vecinilor, care dau catre gradina dumneavoastra, pentru ca nu trebuie sa subestimati nici influenta pe care o are gradina vis-a-vis de lucrurile ce o inconjoara. Al treilea pas, ce urmeaza si el logic, este acela de a aseza pe o alta bucata de hartie lucrurile pe care ati dori sa le vedeti in gradina dumneavoastra, dar incercati sa fiti cat mai realist cu putinta. Al patrulea pas este acela de a lua planul gradinii si pe cel al lucrurilor pe care va doriti sa le gasiti in gradina si de a va gandi unde le veti aseza pe fiecare. Asterneti totul pe hartie, ca sa nu uitati care sunt hotararile initiale, chiar daca pe parcurs veti mai schimba din ele. Cateva zile ganditi inca o data la toate, pana in momentul in care ajungeti la varianta finala a aranjamentului.
Inainte de a va apuca de plasarea lor "de facto", mai masurati o data totul, pentru a va asigura ca spatiile de care dispuneti se potrivesc cu intentiile dumneavoastra, dupa care treceti la aranjamentul propriu-zis.