Imbina mobilierul vechi cu cel nou

In conceptia noilor designeri de interior, a amesteca mobilierul vechi cu cel nou nu mai este un pacat la fel de mare ca in etapa de pionierat a disciplinei, daca acest lucru se face cu minima pricepere si inspiratie. Se pare ca teoria contrariilor care se atrag este validata din nou, dand nastere pe termen lung unui mult asteptat precedent. In cateva cuvinte, este vorba de stilul botezat oficial “eclectic”.

Uita ideea dusa la absurd ca totul in casa trebuie sa se asorteze, si indrazneste sa cugeti liber si creativ! Apeleaza la o gama diversificata de stiluri de mobilier, culori si modele fiindca doar asa ambientul va capata dinamisul care iti ofera confortul fizic si psihic maxim.

Iata cateva “artificii” simple care speram din toata inima sa va foloseasca pe mai departe in astfel de amenajari.

1. Stabileste daca iti doresti o camera “veche” cu accente moderne sau una contemporana in care antichitatile sa incununeze toate celelalte accesorii.  Este o decizie primordiala in cazul in care nu doresti ca cele doua stiluri sa intre intr-un conflict dezastruos din punct de vedere vizual! De fapt, tot ce ai nevoie este ca ele sa se completeze reciproc, sa formeze un tot unitar.

2. Determina un motiv care sa fuzioneze intreaga camera. Ai neaparat nevoie de un element prezent in toate piesele. Acest lucru ar putea fi o culoare, prezenta atat cat se poate in fiecare dintre cele doua “perioade”,  de pilda nuanta lemnului, sau o tema vizuala, cum ar fi oceanul.

3. Imbina contrariile,  ia in considerare asocierea unui birou de epoca sau rustic cu un scaun elegant, modern. De asemenea, poti incerca sa combini un fotoliu comod de epoca cu un corp de iluminat modern.

4. Cauta si imbina obiecte similare. Gaseste piese de mobilier vechi si noi care sa se potriveasca si asociaza-le. Spre exemplu, multe oglinzi retro prezinta linii curate care vin foarte bine deasupra unui mese minimaliste de toaleta pentru dormitor. 

5. Camera de zi in viziunea designerului Marshall Watson evoca sensibilitatea unui locuinte americane de la jumatatea secolului XX, dar este imbibata in acelasi timp de un aer modern (vezi foto).  In acest caz canapeaua se asorteaza cu covorul in dungi bleumarin, dar contrasteaza cu masuta de sticla, diferita de cea clasica englezeasca. 

Sursa foto

I. C.
InCasa.ro