Ingrijirea iazului toamna

iazul cu nuferiSunetul apei curgatoare, minunatii nuferi si, eventual, pesti inotand fericiti... Toate astea devin amintiri placute legate de iazul din gradina dvs. cand vine toamna. Acum este timpul sa pregatiti iazul pentru iarna - nu e o treaba placuta, ci una care trebuie facuta.

Daca aveti pesti si in zona in care locuiti iarna nu ingheata apa (nu e cazul Romaniei), puteti lasa pestii in iaz. Altfel, prindeti-i cu o plasa speciala si puneti-i intr-un acvariu mare, umplut de preferinta chiar cu apa din iaz, si tratati-i corespunzator; astfel apa va avea aceasi temperatura si pestii nu vor suferi un soc.

curatarea iazuluiDupa ce ati inlaturat plantele si pestii din iaz trebuie sa il goliti de apa si sa il spalati de alge sau alte depuneri. Se scoate si pompa din iaz si se curata filtrul; nu o depozitati in casa, pentru ca mirosul poate fi destul de puternic si neplacut.

Odata ce iazul este curatat, il puteti lasa asa, il puteti umple cu apa (nu e nici o problema daca ingheata) sau il puteti acoperi cu scanduri. Oricum, iazul va mai trebui curatat o data, primavara.