Istanbul Design Week 2008, 16 - 20 octombrie

IstanbulIn perioada 16 - 20 octombrie 2008 Istanbulul va fi gazda unui eveniment inedit. Pentru prima oara, un eveniment din domeniul designului va fi organizat si coordonat de specialisti din Turcia, aducand laolalta doua institutii importante: Dream Design Factory (dDf) si DesignPartners, rezultatul efortului comun al acestora dorindu-se a fi o combinatie intre energia vibranta a culturii turcesti si experienta italiana. Cele doua companii organizatoare au ca puncte comune: legaturile puternice cu traditia locala si viziunea orientata catre o strategie internetionala de dezvoltare.

           

Principalul organizator al evenimentului este Dream Design Factory (dDf) - o agentie de comunicare in design, cu sediul in Istanbul (un alt sediu este in Londra).  Cealalata institutie organizatoare este DesignPartners - primul grup de servicii integrate, dedicate comunitatii internationale de design, din Italia. Sustinut de acestea, Istanbul Design Week 2008, tinde sa devina cel mai important eveniment de aceasta factura, din zona euro-asiatica. Editia precedenta a numarat putin peste 50.000 de vizitatori din intreaga lume, iar anul acesta organizatorii intentioneaza sa depaseasca cifra, mizand pe o formula noua de prezentare.

           

Urmand exemplul evenimentului "Zona Tortona Design" din Milan, Istanbul Design Week 2008 se vrea a fi o manifestare locala, dar cu o perspectiva internationala. Editia de anul acesta ofera companiilor de profil oportunitatea de a-si prezenta produsele si serviciile in fata unui public divers, universal, intr-o tara cu o economie aflata intr-o continua crestere. Istanbulul tinde, astfel, sa devina centrul cultural european, punctul de intalnire al unor traditii diferite.

           

Expozitiile, atelierele de lucru si conferintele vor avea loc atat ziua, cat si noaptea, pe tot parcursul saptamanii 16-20 octombrie 2008, in diferite locatii din Istanbul, mai exact in estuarul Cornul de Aur. Principalul punct de desfasurare al expozitiei il constituie Vechiul Pod Galata, care simbolizeaza uniunea dintre est si vest, trecut si viitor, traditie si inovatie. Podul va fi acoperit de un cort imens, in stilul bazarurilor, iar atmosfera va fi indulcita de sunete si parfumuri  orientale. Intrarea va fi marcata de o structura de tip turn. Evenimentul va mai avea ca locatii: Universitatea Has Kadir, unde se vor desfasura atelierele si conferintele; Old Hat Factory, un mic "orasel" in aer liber si Basilica Cistern, aflata in imediata apropiere a Catedralei Sf. Sofia.

 

Pentru mai multe informatii puteti consulta site-ul oficial accesand urmatoarea adresa: IDW2008.

 

www.incasa.ro