Lenjeria de pat – un element ce intregeste decorul camerei

Decorul unei incaperi este dictat fara indoiala de piesele principale de mobilier. Modelul, culoarea si materialele din care acestea sunt facute, impune un anumit stil de design incaperii. Sunt insa si obiecte mai marunte, de care nu te poti lipsi, care contribuie la conturarea decorului.

In dormitor, patul este piesa care ocupa cel mai mult spatiu, iar decorul este ales in functie de acesta. Dar, unul dintre cele mai importante elemente de decor din incapere este chiar lenjeria de pat. In afara de faptul ca are o contributie importanta la aspectul camerei, aceasta face patul mai moale si mai matasos, oferind astfel un somn odihnitor.

Pentru a fi siguri ca veti alege cele mai bune produse pentru dormitorul vostru, trebuie sa tineti cont de cateva aspecte. Materialul din care lenjeriile de pat sunt facute, face de cele mai multe ori diferenta, la pret, dar si la confortul oferit de acestea.

O lenjerie buna are densitatea fibrelor ridicata, iar tipul fibrei exprima calitatea materialului din care este facuta. Bumbacul si matasea sunt cele mai indicate materiale, sunt placute la atingere, se comporta foarte bine la spalare, si ajuta la relaxare si la instalarea unei stari de bine. Culoarea este de asemenea importanta, de acesta data din punct de vedere estetic.

Aceasta trebuie sa faca parte din aceeasi paleta cromatica din care fac parte si restul elementelor din incapere. Trebuie sa tineti cont si de stilul de amenajare. Pentru un decor modern alegeti un model cu forme geometrice sau cu personaje comice din benzile desenate, daca este vorba despre camera unui copil, iar pentru un stil Shabby Chic, o lenjerie de pat cu imprimeuri florale in tonuri pastel.

Inainte sa achizitionati lenjeria de pat asigurati-va ca dimensiunea este cea potrivita. Cerceaful trebuie sa fie suficient de mare pentru a acoperi salteaua si partile laterale ale patului. Luati in calcul si dimensiunea fetelor de perna. Acestea sunt fie de forma patrata, cu dimensiunea 60×60 cm, fie dreptunghiulare, cu dimensiunea 50×70 cm. De regula, toate elementele necesare se gasesc la set: cerceaful, plicul pentru pilota si fetele de perna.

 

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro