Lokma

LokmaIngrediente: 
1 kg zahar
600 ml apa
1 lingurita suc de lamiie
2 lingurite drojdie uscata
60 ml apa
250 gr faina (2 cani si 1/4)
1 ou
1/3 lingurita sare
100 gr ulei

Mod de preparare:
Se prepara un sirop din zahar si apa si se lasa deoparte. Se dizolva drojdia si o lingurita de zahar intr-un castronel cu apa calduta. Se adauga 1/4 cana de faina si se amesteca pana se omogenizeaza bine. Se acopera vasul si se lasa 20 de minute. Se adauga restul de faina, oul si sarea. Se amesteca bine 7-8 minute pina se formeaza un aluat lipicios nu foarte gros. Se lasa la caldura pentru 30 de minute. Se incinge uleiul intr-o tigaie. Se tine o lingurita in ulei, dupa care, cu ea se ia din aluat. Se repeta operatia, punindu-se cit mai multe lingurite cu aluat in tigaie, care se intorc rapid pe partea cealalta. Se coc pana devin aurii. Se scot in siropul rece si se lasa pana absorb siropul. Se scot pe un platou si se servesc.