Masuta de cafea - piesa nelipsita din living

Masuta de cafea nu mai este demult un element de mobilier obisnuit. Aceasta piesa, prezenta in mai toate casele, isi are locul bine stabilit in living. Pozitionata de obicei in preajma canapelei si a fotoliilor, masuta de cafea are o istorie veche de cateva secole.

Aceasta a aparut odata cu aparitia primelor cafenele. O astfel de locatie a fost deschisa prima data in Oxford, in anul 1650. Cu toate acestea, masutele de cafea si-au gasit importanta in amenajarile interioare abia in epoca Victoriana.

O alta teorie interesanta referitoare la aparitia masutei de cafea afirma ca aceasta este inspirata de masutele folosite pentru servirea ceaiului. De forma rotunda si cu un suport asemanator unui trepied, masutele de ceai erau mult mai inalte decat cele de cafea din prezent.

Primele masute de cafea au fost realizate din lemn, in 1868, dupa modelul creat de E. W. Godwin. Astazi, aceste piese de mobilier ni se par atat de familiare si de banale incat prezenta acestora in living ar putea trece neobservata. Totusi, absenta lor ar fi observata imediat. Chiar daca de la an la an apar noi tendinte in design-ul interior, forma si modelul masutelor de cafea prezente in casele noastre este cel clasic: dreptunghiulara, joasa, confectionata din lemn. Acest model ramane printre preferintele multora dintre noi deoarece se adapteaza aproape oricarui stil de design interior.

Cu toate acestea, pe piata optiunile sunt infinite, unele modele fiind de-a dreptul coplesitoare. O masuta cu un design deosebit poate schimba cu totul aspectul unei incaperi, devenind chiar centrul de interes al acesteia. Atunci cand doresti sa achizitionezi o masuta de cafea este necesar sa acorzi atentie tuturor detaliilor: materialului din care este realizata, modelului, culorii si finisajelor.

O masa goala in mijlocul livingului nu transmite nimic. Aruncati pur si simplu ceva pe ea. Incercati sa scoateti in evidenta aceasta piesa de mobilier cu ajutorul accesoriilor decorative, sau de ce nu, folosind cateva reviste, vaze transparente sau boluri din lemn. Pe langa rolul functional pe care il are, cel de a "gazdui" cateva cescute de cafea din cand in cand, masuta de cafea joaca si un important rol estetic.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro