Noi tendinte in bucatariile moderne

Planificati o remodelare a bucatariei? Aflati care sunt cele mai noi tendinte de design interior si integrati-le in noul decor daca acestea se identifica cu stilul vostru de viata.

De la an la an tendintele sunt din ce in ce mai sofisticate si surprinzatoare, iar spatiul ce avea initial un rol strict functional a devenit o zona dedicata socializarii si relaxarii datorita imbunatatirilor facute in timp. In acest an, bucataria si-a recastigat titlul de zona de primire a oaspetilor.

Stilul modern este in continuare cel mai popular stil abordat in aceste incaperi. O bucatarie moderna presupune multa lumina naturala, linii curate, spatii suplimentare de stocare pentru a reduce dezordinea si culori neutre de alb, bej, maro si gri. Bucataria contemporana tinde sa urmeze aceeasi schema curata, de culori simple.

Mobilierul este realizat din lemn deschis la culoare, din nuc sau mahon, nuantele alternand intre alb si gri. Pentru un aspect interesant folositi dulapuri in doua culori. Puteti incerca tonuri diferite ale aceleiasi culori sau nuante in contrast. Peretii vor fi pictati tot in nuante deschise, iar pe alocuri folositi un strop de culoare pentru a crea puncte focale.

O bucatarie contemporana amenajata dupa ultimele tendinte integreaza in decor rafturile deschise, denumite si polite. Acestea sunt incredibil de populare si extrem de controversate. Rafturile deschise pot face o bucatarie mica sa arate mult mai mare, si totodata, acestea reprezinta o modalitate foarte buna de a expune lucrurile. Politele prezinta si un dezavantaj. Nu pot depozita piesele inestetice din bucatarie, precum pahare si bolurile din plastic, castroane sau halbe de bere. Toate acestea trebuiesc ascunse intr-un dulapior mai mic. Pentru un look modern instalati rafturi plutitoare.

Blatul din marmura si sticla sunt alte doua elemente ce trebuie sa faca parte din noul decor. Placile de sticla dau stralucire chiar si bucatariilor mici. Si usile dulapului de sticla au tendinta de a lumina orice spatiu. Sticla mata este o optiune perfecta pentru cei care nu doresc sa afiseze obiectele din interiorul dulapului. Marmura, desi are reputatia de a fi putin pretentioasa, va atrage toate privirile. Merge foarte bine cu dulapurile albe, care sunt atat de populare acum.

Sursa foto

A.I.

InCasa.ro