Miracolul numit miere

Miracolul numit miereMierea este cunoscuta si folosita din vremuri stravechi ca avand proprietati benefice asupra sanatatii, deoarece este un aliment ce contine elemente nutritionale de care organismul are nevoie pentru dezvoltare si refacere.

Aceasta nu este recomandata copiilor sub 1 an deoarece poate fi o potentiala sursa de spori de Clostridium botulinum. Acestia afecteaza decat sugarii care nu au o microflora intestinala normala si care pot declansa botulismul infantil.

Mierea este foarte buna pentru copiii care au tendinta de constipatie deoarece poate inlocui cu succes zaharul chiar si pentru indulcirea laptelui sau a ceaiului. Este de preferat sa folositi mierea zaharisita fara sa o mai fierbeti deoarece prin fierbere se pierd toate mineralele si substantele din ea, ramanand un simplu indulcitor.

Mierea este foarte usor asimilata de catre organism deoarece contine microelemente similare cu cele ale sangelui uman. Mierea isi pastreaza intacte calitatile in timp. Drept dovada este mierea veche de peste 2000 de ani descoperita intr-o amfora, ea avand toate calitatile intacte.

In miere, atat vitaminele, cat si mineralele variaza in functie de nectarul folosit de albine si de resursele solului pe care cresc plantele de unde se ia polenul. Exista foarte multe sortimente de miere, unele monoflore( produse dintr-un singur fel de flori : salcam, tei, floarea-soarelui etc.), altele produse in zonele deluroase sau submontane, acolo unde exista multe flori (mierea poliflora, care este cea mai valoroasa din punct de vedere terapeutic).

Mierea are cateva proprietati esentiale si anume:

-este un calmant care linisteste organismul

-combate cu succes insomnia

-are o actiune usor laxativa si antiseptica

-inlatura starea de voma

-ajuta la eliminarea substantelor toxice din ficat si rinichi

-este un bun expectorant

-combate tusea

-limpeszeste vocea (in caz de raguseala)

-este indicata in cazul anemiilor