Mobila alba pentru un camin confortabil

mobila albaPiesele albe de mobilier invaluie incaperea intr-o radiere relaxanta, linistita. Acestea reprezinta un stil clasic, elegant, iar astazi sunt mai cautate ca niciodata.

Canapeaua alba, simpla sublineaza perfect stilul modern de viata, iar datorita sistemului cu extensie aceasta poate servi noaptea foarte bine drept pat.

Culoarea luminii se regaseste in toate stilurile posibile: de la cele ale caselor amenajate cu motive populare pana la cele mai moderne si futuriste, avand o eleganta aparte. Albul emana claritatea care sublineaza si pune in evidenta liniile mobilei si structura textilelor asa cum pentru alta culoare este imposibil sa faca acest lucru. In timp a devenit un mijloc de baza in amenajare si nu mai este considerata un fundal neutru entru mobilier.
 
Se pare ca alegerea nuantelor de alb nu are limite: pergament, fildes, tonuri ca cele ale perlelor sau ale scoicilor, lapte, creta sunt doar cateva din nuantele care se desprind din alb si cu ajutorul carora o locuinta poate fi amenajata si complet trandsformata. Acestea se potrivesc foarte bine atat pentru interioarele de iarna cat si pentru cele varatice.

Mobilierul tapitat emana simplitate si stralucire

Ceea ce este cel mai fascinant este urmatorul lucru: toate umbrele si culoarea alba in degrade se potrivesc de minune impreuna. Se pot schimba si dupa cum bate lumina sau in functie de culorile de care sunt inconjurate. Teracota, un gri delicat, roz si crem transforma albul intr-o culoare blanda, rosul ii confera caldura, albastrul il deschide si ii da stralucire. Cu ajutorul luminilor culorile devin mai intense si emana in mod constient contraste emotionale si buna dispozitie. Cateva perne decorative cu model, perdele sau draperii in culori contrastante impun accente de mare efect pentru intreaga incapere. Nu este vorba de suprafete mari de culoare ci de "pete" care sublineaza culoarea de baza.

Amploare fascinanta

Odata ce va veti dezvolta simtul pentru nuantele de alb veti remarca imediat ce tonuri vi se potrivesc cel mai bine. Un alb rece ca cel al pergamentului, alabastrului sau chitului, caruia i se mai adauga un "suflu" negru sau albastru are un efect nobil, insa relativ greu de asortat. Nuantele calde de alb precum cele ale untului si ale fildesului emana o stralucire delicata si linistitoare. Sunt ideale pentru incaperile amenajate si decorate in mod traditional. Aceste tonuri de alb redau locuintei o amploare optica asa cum nicio culoare nu o poate face.

Sursa foto

InCasa.ro