Mobila din ratan

mobila din rattanMobilierul din ratan se bucura de multi ani de un mare succes. Indiferent unde se regaseste aceasta - in gradina, pe terasa sau in camera de zi - lemnul este rezistent, stabil si totodata elegant, tehnica speciala a impletirii este deosebita fata de cea a altor materiale, dar totusi foarte usoara.

Pe langa acest lucru mobila din ratan poate fi regasita in cele mai variate culori si cele mai diverse forme. De asemenea exista modele cu un design deosebit, care se potriveste si se adapteaza oricarui stil de amenajare. Il putem admira in nuante deschise, naturale sau de ce nu foarte inchise, mat sau lacuit in alb, uneori cu accente romantice sau alteori in stilul clasic si elegant.  Datorita acestei caracteristici - fexibilitatea - pe care o detine ratanul, acesta poate fi modelat in asa fel incat sa se obtina orice fel de mobilier.

Din acest lemn se fabrica paturi, comode, scaune si canapele, pana la rafturi si decoratiuni. Un cufar sau un cos aparent banal poate fi transformat numaidecat intr-un scaun sau intr-un sezlong confortabil.

Tehnica de impletire a acestui lemn reprezinta o adevarata arta, avand in vedere ca si in prezent mobilierul scump este produs manual. Aspectul materialului este foarte natural, plin de viata, iar fiecare piesa de mobilier devine un unicat.

Mobila din ratan se potriveste atat in interiorul cat si in exteriorul locuintei. Cu toate acestea, mobilierul care este tinut in gradina sau pe terasa are nevoie de o ingrijire mai speciala.  Pentru a evita petele inestetice suprafetele scaunelor si ale mesei ar trebui sterse  cu un ulei special sau vopsite cu lac. Este suficient daca mobila din casa este stearsa din and in cand cu o carpa umeda.

Sursa foto

InCasa.ro