Transformarea scarilor in rafturi

Idei inedite: transformarea unei scari intr-un raft foarte util

Doi pereti laterali si cateva suporturi intre ele sunt elementele de care avem nevoie pentru a crea un raft inedit, acesta sustine multe carti, CD-uri sau bibliorafturi, iar pe langa acest lucru se transforma si intr-un adevarat element ingenios, decorativ.

Daca aveti o scara veche acasa, pe care doriti sa o inlocuiti cu una noua, aceasta nu trebuie aruncata, dimpotriva. Cu putina creativitate putem mesteri ceva original si util pentru locuinta noastra.

Probabil ca aspectul ei lasa de dorit pe alocuri si ca inca sunt vizibile urmele de vopsea de la renovarile precedente, insa asta nu trebuie sa ne impiedice sa obtinem un raft cu totul si cu totul special si cu un farmec aparte.

scara scara scara

Astfel avem nevoie de hartie de smirghel, ulei pentru lemn sau lac precum si cablu  si suruburi necesare pentru fixarea raftului de perete. Asa cum pot fi reconditionate piesele antice de mobilier, astfel putem proceda si cu o scara veche.

In primul rand indepartam petele de vopsea si toate celalate impuritati prin slefuirea suprafetelor  cu ajutorul smirghelului. Apoi aplicam un strat de bait, ulei sau lac.  Scarile inalte late se potrivesc cel mai bine pe un perete mare.

Cu ajutorul a mai multor scari transformate in rafturi avem posibilitatea de a obtine un “zid” separator spre exemplu dintre living si o bucatarie open space.

A.V.
InCasa.ro