Mobila pentru balcon

mobilier rattanMobila pentru balcon - idei potrivite pentru stilul dvs.

Mobila pentru balcon ar trebui sa aiba un design armonios, sa arate bine, sa ocupe putin spatiu si sa fie ideala pentru orice vreme: scaunele, fotoliile si mesele pentru balcon trebuie sa fie deci multifunctionale. Noi va propunem cateva idei, de care sa tineti cont atunci cand suntati hotarati sa achizitionati astfel de piese de mobilier.

Mobila reprezinta nucleul, inima, punctul central al oricarui balcon, deoarece abia dupa ce este mobilat cu scaune si fotolii sarmante si o masa potrivita acesta se transforma si cu ajutorul plantelor intr-o oaza de liniste. Uneori ne da impresia ca suntem intr-un concediu in care putem ramane cat ne dorim. Cu toate acestea rareori detine balconul suficient loc pentru mese mari sau sezlonguri intinse. De aceea pentru spatiile mici este indicat sa achizitionati mobila rabatabila, care sa poata fi prinsa de perete sau de gratiile balustradei. In ultimii ani au aparut foarte multe modele, asa ca nu trebuie sa va ganditi numai la mobila din plastic alb.

Pentru o atmosfera comoda clasicele scaune albe din plastic sunt foarte bune, mai ales ca sunt rezistente, usor de intretinut, trec fara probleme peste iarna, dar din pacate nu sunt foarte atractive, primitoare. O atmosfera calda si confoertabila se poate obtine cu mobilierul din lemn. Acest material natural intra in perfecta armonie cu plantele de pe balcon, insa este mult mai scump decat plasticul si mai dificil de intretinut.

Mobila din lemn - naturala si eleganta

Scaunele, bancile si mesele cu structura din otel si suprafete din lemn sunt elegante si se potrivesc aproape oricarui stil. Majoritatea modelelor economisec spatiul balconului deoarece se pot inchide, se pot rabata.  Fiti precauti atunci cand achizitionati un mobiler la sortimentul lemnului. Indicat este lemnul de salcam, deoarece este usor de ingrijit si rezistent indiferent de vreme. Acest sortiment reprezinta o alternativa foarte buna pentru a inlocui lemnul robust. In cazul in care va decideti asupra unui sortiment de lemn tropical alegeti neaparat mobila al carei ambalaj este sigiliul FSC (Forest Stewardship Council). Mobilierul din salcam nu are probleme chiar daca este lasat afara peste iarna. Cu toate acestea o data sau chiar de doua ori pe an este bine sa fie spalat cu apa calduta si detergent, iar dupa uscare sa fie tratat cu ulei special pentru acest lemn. 
    
Mobila din pin si molid nu trebuie lasata pe vreme rea in balcon, deaoarece aceasta retine umezala. Aceasta este ideala pentru balcoanele inchise, ferite de precipitatii. Cu toate acestea daca sunt bine tratate nu trebuie sa le luati inauntru chiar de la prima ploaie.

Mobila pentru taverne - o atmosfera mediteraneana

In cazuri ideale mobila este in totala armonie cu florile si plantele ce se gasesc in balcon. Foarte mult optimism si veselie transmit scaunele din lemn deschis la culoare sau in culori tari de vara. Scaunele impletite albastre si galbene si o masa clasica pentru taverne trezesc amintiri din insulele grecesti. O masa din mozaic aduce un aer oriental in cochetul dvs. balcon. Taburetii sunt foarte potriviti pentru aceasta sau chiar si scaune filigrane din otel cu modele orientale.

Pentru a crea un mediu romantic foarte potrivite sunt scaunele din otel albe sau in culori pastelate cu pernite. Aceste scaune au un mare avantaj: pot fi revopsite, iar astfel puteti crea un nou stil, un alt fler.

Mobila din ratan - revenirea unui clasic

Imbatabila, comoda si vesnic frumoasa, dar din pacate mai putin rezistenta este mobila din ratan. Acest material nu este rezistent pe termen lung la razele puternice ale soarelui sau la capriciile vremii.

Intre timp se gasesc alternative din materiale naturale sau plastice de inalta calitate. Acestea au insa un pret relativ mare, chiar dublu fata de o mobila solida si bine prelucrata din ratan.

Foto: 1, 2

InCasa.ro