Modern egal simplu si elegant

Linia moderna este, probabil, cea mai agreata in randul profesionistilor. Astfel ca nu trebuie sa-ti mai faci griji in legatura cu praful care se aduna in locurile stramte in care nu poti ajunge niciodata, din cauza numeroaselor ornamente ale mobilei. S-a terminat cu zorzoanele si bibelourile imprastiate peste tot in camera. Dezordinea si haosul dispar, lasand locul organizarii si simplitatii.

modernPentru un decor modern este preferata mobila de culoare inchisa sau chiar neagra, fabricata in linii drepte, plane. Culorile intunecate sunt cele care confera incaperii un aer sofisticat, elegant. In general, in apropierea mesei vor fi asezate numai cateva elemente decorative, in schimb vor fi alese doua sau trei piese de colectie care vor fi expuse, astfel incat sa accentueze anumite spatii ale incaperii: cum ar fi o vaza din sticla de Venetia sau vase lucrate manual din ceramica sau sticla de murano.

Daca faci parte din randul oamenilor cu bani este de preferat sa investesti sume mari pentru a achizitiona cateva obiecte pretioase, eventual unice cu care sa-ti decorezi incaperile, decat sa cheltuiesti inutil, uneori aceeasi suma, pe cat mai multe obiecte comune. Tendinta este: putin si de calitate, nu mult si banal.

Culorile in care sunt vopsiti peretii reprezinta, de asemenea, un element important in alcatuirea unui decor modern. Pe langa alb si negru sunt preferate culorile clare, fara nuante, precum: rosul sau verdele. Alegerea lor nu este intamplatoare, ele creeaza fundalul necesar accentuarii celorlalte accesorii si elemente ale camerei si pun in evidenta liniile drepte ale mobilierului, dand un aer interesant intregului. O tehnica relativ noua si foarte folosita este aceea de a vopsi diferit peretii aceleeasi camere.

Camerele decorate in stil modern urmeaza sloganul: cu cat ai mai putin cu atat este mai bine. Renunta la cuverturile aruncate pe canapele sau pe scaune, la cosurile puse in dezordine pe podea, concentraza-te pe cateva piese mari de mobilier care sa-ti ofere posibilitarea de a da un aer neglijent camerei, prin adaugarea catorva elemente decorative: perne "aruncate" pe podea sau masute de cafea.

De ce sa alegi un decor modern, in care simplitatea este caracteristica principala? Camerele sunt usor de intretinut si curatat si exista loc suficient pentru a te desfasura. Este adevarat ca nu sunt la fel de confortabile ca cele decorate in stil traditional, de exemplu. Tocmai de aceea  sunt  recomandate mai degraba persoanelor cu un stil de viata mai pretentios si mai putin familistilor.

www.incasa.ro
26.03.2008