Ordine in garderoba: 10 trucuri

dressingIncaltamintea, puloverele si pantalonii au nevoie de propria "locuinta", iar cel mai indicat ar fi sa detina una care sa fie aranjata dupa un anumit system. Urmatoarele 20 de trucuri vor aduce ordinea in garderoba dvs.

1. Intai imaginea de ansamblu, apoi planul
Hainele nu pot fi asezate in dulap precum cartile intr-o bilblioteca. In primul rand trebuie sa va create o imagine de ansamblu in ceea ce priveste intreaga garderoba, deoarece numai in acest mod puteti decide cat si ce fel de spatiu de depozitare aveti nevoie. Daca va imbracati de obicei la costum sau in rochii si mai putin in jeans si pulovere, atunci inseamna ca aveti nevoie de mai multe umerase comparative cu rafturile.

2. Scapati de hainele vechi
Trebuie sa dati dovada de curaj: despartiti-va de lucruri pe care nu le-ati mai purtat anul trecut. Fiti siguri ca in proportie de 95% nu le veti mai purta. Astfel cei patru pereti nu vor mai fi incarcati de lucruri inutile.

3. Asezarea
Dulapurile au o adancime de aproximativ 60cm. Este o dimensiune foarte buna pentru hainele care stau pe umeras, insa relativ incomoda pentru cele care stau mai in spate  pe rafturi, deoarece nu este tocmai la indemana sa cauti un tricou in fundul dulapului. Astfel marii producatori  au creat sisteme de agata umerasele mobile, cu alte cuvinte daca dorim sa cautam o anumita haina, care se afla indoita intr-un teanc di spatele dulapului, trebuie doar sa dam umerasele la o parte.

4. Impuneti ierarhii
Lucrurile din locurile care nu sunt accesibile, spre exemplu cele de sus sau cele din spate, intra intr-un con de umbra. Hainele pe care le purtati mai des si care va plac cel mai mult asezati-le in locuri de unde le puteti lua foarte repede fara sa va mai chinuiti sau sa deranjati si alte lucruri. Altfel, cu timpul, se va crea un haos total.

5. Depozitare dupa un anumit sistem
Sortati-va garderoba in functie de marimi, culori, sortiment si sezon. Considerati acest lucru ca fiind o prea mare bataie de cap? Ei bine, nu e asa deloc! Aceasta metoda va va usura viata! Dulapul ramane mereu in ordine, iar dvs. Nu veti pierde timp si nu veti pleca nervosa ca nu gasiti un lucru sau altul.

6. Spatiul - un bun necesar
Umerasele nu trebuie sa fie prea inghesuite, de asemenea, teancurile de haine de pe rafturi nu trebuie sa fie prea inalte, astfel incat sa aveti nevoie de un scaun sa ajungeti la locul dorit. In caz contrar ordinea si buna dvs. dispozitie vor avea cu siguranta de suferit.

7. Asezati imbracamintea in lumina potrivita
Cu siguranta nu veti gasi nimic daca suteti nevoiti sa bajbaiti pe intuneric dupa piesa vestimentara dorita. Pentru rezolvarea acestei problem exista LED-urile care se pot monta in interiorul dulapurilor, iar datorita noii tehnoogii acestea lumineaza fara a incalzi interiorul sau hainele. Aceste mici beculete sunt foarte economice.

8. Inapoi in cutie
De ce ar trebui tinuta intreaga incaltaminte in dulap. Aceea care nu se potriveste sezonului in care va aflati  poate fitinuta in cutii de carton, aceasta fiind foarte bine ferita de praf.

9. Odata pentru totdeauna
Ganditi-va bine cum veti amenaja si aranja dulapul, deoarece odata ce ati "inventat" propriul stil de aranjare a hainelor, cu greu il veti mai schimba.

10. Dulap sau dulapior?
Ciorapii in comoda, camasile in dulap - aceasta aranjare nu numai ca nu este practica, ci deloc estetica. Un singur dulap mare, incapator economiseste spatiu, cel putin din punct de vedere optic si nu este atat de ostentativ ca atunci daca am avea multe dulapioare si rafturi si dertare imprastiate in toata casa.

Interiorul dulapului dvs. trebuie trat ca si cand ar fi vorba despre sufragerie. De exemplu il puteti aranja si accesoriza in functie de preferintele dvs. Daca va place un anumit tapet nu ezitati sa-l aplicati in interior.

Foto: 1, 2

InCasa.ro