Paducelul, remediu impotriva bolilor de inima

fructe de paducel, remediu impotriva bolilor de inima  cana cu ceai de paducel, remediu impotriva bolilor de inima

 

Extractul din frunze de paducel (Crataegus oxycantha) este benefic pentru inima, afirma medicii de la Colegiul American de Cardiologie, in urma unui studiu efectuat pe 2681 de pacienti. Tratamentul cu paducel nu a avut efecte daunatoare, ba chiar a prelungit viata unor pacienti cu probleme grave de inima, care nu mai raspundeau la tratamentul medicamentos administrat in spital.

 

Studiul americanilor, realizat pe o perioada de doi ani a analizat rezultatele tratamentului cu o substanta placebo comparativ cu extractul de paducel. Desi nu a inregistrat rezultate semnificative in ceea ce priveste prelungirea vietii, scopul principal urmarit de studiu, tratamentul cu paducel s-a dovedit benefic in tratarea afectiunilor cardiace cronice, a anginei si artimiei.

 

Extractul de paducel, planta originara din Europa si Irlanda, este un antioxidant folosit pe batranul continent de sute de ani ca remediu naturist pentru tratarea bolilor de inima. Substantele chimice din planta actioneaza direct asupra muschiului cardiac, marind sau scazand puterea si rata batailor inimii, si asupra vaselor de sange, relaxand arterele sangvine din jurul cordului; de asemenea, paducelul actioneaza indirect, largind vasele de sange aflate aproape de suprafata pielii, scazand presiunea arteriala.

 

Paducelul este cunoscut si pentru efectele sale calmante, fiind folosit in tratarea anxietatii si a insomniei (desi nu a fost realizat nici un studiu in acest sens). Un alt beneficiu al acestei plante este faptul ca scade nivelul colesterolului.

 

Oricum, datorita efectelor sale multiple, nu este recomandabil sa incepeti un tratament cu extract de paducel, decat dupa ce va sfatuiti cu medicul dumneavoastra, pentru ca efectele s-ar putea dovedi contrare asteptarilor, inrautatind chiar afectiunea de care suferiti. De asmenea, gravidele trebuie sa evite paducelul: el relaxaza musculatura uterului. Planta nu este recomandata nici femeilor care alapteaza.

 

Lavinia Rorich

Gradinamea.ro