Regimul supei pentru o saptamana

Avantajul regimului supei rezida din calitatile sale nutritionale (este un fel de mancare foarte bogat in vitamine si minerale) si din durata sa scurta: niciodata mai mult de 7 zile (pentru a pierde intre 4 si 6 kilograme). Legumele folosite pentru supa sunt selectionate pentru proprietatile lor, care ajuta in procesul de slabire fara a diminua nivelul de energie al organismului dumneavoastra. Leguma principala in acest regim este varza care actioneaza ca un depurativ si un diretic ea fiind bogata in fier si va va permite sa va mentineti tonusul.

 

Durata de pregatire a acestei supe este de 15 minute iar timpul in care se gateste este de 1 ora. Pentru a prepara 3 litri de supa aveti nevoie de urmatoarele ingrediente :

 

1 varza alba, mare

4 fire de praz

2 rosii (acestea pot fi proaspete sau cojite, din conserva)

2 vinete

1 ardei gras rosu sau verde

2 fire de telina

2 cepe

4 catei de usturoi

1 ramurica de cimbru

3 foi de dafin

patrunjel maruntit

sare + piper dupa gust

3 litri apa

 

In prima zi se va consuma orice cantitate de supa de regim, plus fructe (orice fruct, in afara de banane, struguri, sau sucuri de fructe).

 

In ziua 2 puteti manca orice cantitate de supa de varza, plus legume verzi proaspete sau congelate ( e de preferat sa evitati lintea, porumbul, fasolea uscata). La cina, pe langa supa, poti manca un cartof copt la cuptor peste care ai pus un varf de cutit de unt, sare si verdeata.

 

In ziua a treia puteti servi orice cantitate de supa, plus fructe si legume proaspete (insa nu cartofi),  branza sau iaurt cu un continut scazut de grasimi.

 

In a patra zi consumati orice cantitate de supa de regim si 3 sau 4 banane (acestea sunt bogate in potasiu).

 

Se va manca in ziua a incea orice cantitate de supa de regim cu 300 pana la 600 gr de carne (de pui sau de curcan) fripta la gratar, sau peste (gatit in folie de aluminiu), plus legume (tot fara carotfi) si 6 rosii proaspete. Este indicat sa consumati multa apa pentru ca sa eliminati acidul uric, datorat consumului de alimente bogate in proteine.

 

In penultima zi mancati orice cantitate de supa de regim cu carne slaba, fripta la gratar, sau peste si legume.

 

In ultima zi a regimului consumati orice cantitate de supa de regim cu orez nedecorticat si orice cantitate de legume si fructe.