Pernele - accesoriile decorative din locuinta

perne decorativePernele sunt moi si foarte placute, comode si confortabile, iar loc este pretutindeni pentru aceste minunate accesorii: in pat, pe canapea sau chiar pe podea.

Atunci cand pasim in magazinele de specialitate alegerea unei perne este un chin din cauza diversitatii si a numarului mare pe care il gasim acolo. Astfel avem posibilitatea de a ne decide asupra pernitelor decorative, a celor sobre sau a celor vesele, asupra pernelor cu imprimeuri sau cu modele tesute manual, din diferite materiale, marimi si forme.

Avem posibilitatea de a achizitiona perne de diferite marimi, rotunde, patrate sau dreptunghiulare, in forma cilindrica, de inimioara sau in forma animalului preferat. Acestea sunt destinate paturilor sau canapelelor. In functie de utilitatea lor pernele sunt diferit prelucrate. Spre exemplu, pentru scaune exista perne care datorita materialelor din care sunt confectionate sunt foarte comode.

Pernele pentru canapea ar trebui sa indeplineasca doua functii: aceea de a fi comode, insa nu in ultimul rand si pe aceea de a fi decorative si aspectuase. Cu ajutorul modelelor, al culorilor si al imprimeurilor pot fi puse in scena accente foarte frumoase. Pernele de marimi diferite arata foarte frumos pe canapeaua din living. Chiar si cand este vorba de diversitatea materialului trebuie sa fim creativi si permisivi si sa lasam astfel conservatorismul deoparte. Pernele din bumbac, alte fibre sau cele din piele redau incaperii o nota naturala, cele impletite si crosetate reprezinta stilul de amenajare romantic, o perna din pasla emana un aer rustic.

In ceea ce priveste pernele pentru patul din dormitor, acestea au rolul de a ne face somnul mai placut si mai confortabil. Atunci cand dorim sa cumparam astfel de perne trebuie sa avem in vedere urmatoarele aspecte:

Marimea: Marimea clasica pentru aceste perne este de 80 x 80 cm. Totusi in ultima perioada aceasta marime a fost inlocuita de cea de 40 x 80 cm. Avantajul: gatul este mult mai bine sprijinit, iar coloana nu va avea de suferit in timp.

Suprafata: Pernele au nevoie de o imbracaminte moale si placuta la atingere. Aceasta trebuie sa fie din fibre naturale, care lasa materialul sa respire si care nu provoaca alergii sau iritari la nivelul pielii.

Continutul: Pernele pot fi umplute cu pene respectiv puf, lana, poliester sau alte materiale. Persoanelor sensibile le este recomandat sa doarma pe o perna impotriva alergiilor.

InCasa.ro