Pivnita - idei creative

pivinta amenajataMulte pivnite au un potential ascuns sau nedescoperit. Amenajata in asa fel incat sa fie lumina, incalzire, curent si racorduri la apa pivnita se poate transforma intr-un loc extrem de relaxant, intr-o oaza unde va puteti petrece timpul liber.

Lumina, aer, pereti uscati si incalzire: de mai multe utilitati nu aveti nevoie pentru a folosi pivnita ca pe o rezerva, o camera de odihna. Ferestrele sau lumina electrica si peretii bine izolati au un rol important, caldura si lumina oferindu-ne un spatiu prietenos si primitor, la fel ca si cel de la parter sau etaj.

Ferestrele micute  pot fi modificate, pot fi marite prin alungirea lor spre podea sau prin alipirea a doua dintre ele. Este bine totusi, ca in acest caz sa consultati un specialist, deoarece, in cazul in care ploua foarte tare, ferestrele trebuie prevazute cu sticla rezistenta, de siguranta, astfel se evita o eventuala inundatie. 

Pivnita poate fi foarte utila dupa ce este reamenajata. De multe ori suntem nevoiti sa ne luam dosarele de la birou si sa lucram acasa, iar ca sa avem linistea de care avem nevoie un spatiu retras este solutia ideala. De asemenea, odata cu trecerea timpului, copiii au din ce in ce mai multe pretentii: pivnita poate fi transformata in "sala" de biliard sau de tenis de masa. De asemenea, trebuie sa avem in vedere si posibilitatea mutarii in locuinta a parintilor. Si ei au nevoie de intimitatea lor, au tabieturile si obiceiurile lor de-o viata, au nevoie de liniste si confort.

Pentru a putea fi locuita pivnita trebuie sa aiba o inaltime de minim 2,20m, posibilitate buna de aerisire si o suprafata cu ferestre de cel putin 10% din suprafata incapaerii. Confortul este asigurat si de o combinatie intre lumina naturala si cea artificiala, dar foarte importanta este si podeaua.

pivitaFamiliile cu copii pot transforma acest spatiu intr-un loc de joaca, acestia isi pot consuma energia in voie atunci cand timpul nu le permite sa iasa afara. Micutii isi pot aduce prieteni de joaca, pot sarbatori zilele de nastere, pot sari si topai fara sa deranjeze pe nimeni. O asemenea amenajare se poate transforma mai tarziu intr-o camera a tinerilor, unde acestia pot da muzica mai tare decat le este permis la etajele superioare.

Wellness in casa? Pivnita este locul ideal pentru sauna si Spa. Un tavan mai inalt este decisiv pentru utilizarea acestei incaperi, indiferent ca o folosim drept birou, camera - hobby, sala de fitness sau spatiu wellness. Ideal ar fi ca si cabina pentru sauna sa fie undeva langa perete, ca aburii sa iasa direct in aer liber printr-un orificiu. Alte alternative de aerisire sunt ferestrele larg deschise. Astfel evitam umiditatea si formarea mucegaiului sau a diferitelor ciuperci.

Foto: ku-eichstaett.de ; fewo-hausambach.de

InCasa.ro