Plantele din locuinta, oaza verde de relaxare

floriPlantele au grija ca atmosfera din locuinta sa fie mereu una proaspata, emana vitalitate si ne inconjoara cu bunadispozitie. Totusi, inainte de a ne achizitiona o planta trebuie sa ne informam asupra conditiilor de ingrijire si asupra necesitatilor ei. In cele ce urmeaza InCasa.ro va va recomanda cateva plante care nu sunt pretentioase si care sunt in voga in acest sezon.

De cata lumina are nevoie o planta?

Plantele de interior au nevoie de aproximativ aceleasi conditii de care ar avea nevoie si daca ar creste in mediul exterior. Exista insa totusi o regula de baza: cu cat sunt mai inchise la culoare frunzele, cu atat mai putina lumina are nevoie acea planta.

Ce marime are voie sa atinga o planta?

Raspunsul la aceasta intrebare este relativ, deoarece depinde de spatiu de care dispunem. Plantele mari asezate intr-un spatiu mic redau imediat efectul innabusitor al junglei. Acest lucru nu trebuie sa fie neaparat negativ. Daca dorim ca o incapere sa arate astfel, apeland si la altfel de decoratiuni specifice zonelor tropicale, rezultatul poate fi senzational.

Un mic truc va putem da si pentru aceasta problema: asezati mai multe plante mici intr-o anumita ordine laolalta. Vor deveni cu siguranta punctul de referinta al incaperii, un adevarat highlight!

Ghiveciul potrivit

Pentru ca decoratiunea noastra cu plante sa fie una reusita si sa aiba efectul scontat trebuie sa alegem cu atentie ghivecele. Astazi cheltuim din pacate mai multi bani pe achizitionarea ghiveciului decat pe planta in sine. In trend sunt ghivecele din otel cromat, acryl, tabla, ceramica, lut sau sticla.

Iata cateva plante care se ingrijesc foarte usor si care sunt totodata in trendul amenajarilor interioare: orhideea, ficulul, Sansevieria, dracena sau Zamioculcas.

A.V.
InCasa.ro