Ploi acide, copaci bolnavi ?

plantari copaci

 

 

Sunteti mandri de copacul sau copacii din gradina dumneavoastra? Ii admirati, ii ingrijiti si  totusi ei nu mai sunt la fel.

 

 

Tinand cont de schimbarile climatice din ultimii ani, in sensul cresterii temperaturii vara si inundatiilor frecvente, copacii se afla sub  o adevarata presiune si un asediu aproape continuu.

 

 

Primul semn vizibil al unui copac cu probleme este acela ca nu mai creste in inaltime, iar frunzisul sau din varf este rar.

 

In cazul in care  coroana nu mai este la fel de frumoasa si mare atunci sigur copacul este bolnav sau ceva ii impiedica dezvoltarea normala.

 

Copacii au de obicei doua mari probleme cu care se pot confrunta, solul si ploaia acida.

Eroziunea solului se datoreaza inundatiilor sau lucrarilor diverse efectuate in apropierea copacilor. Aceasta problema se rezolva prin stoparea acumularii apei.

 

In schimb daca solul este prea batatorit,  nu va permite copacului sa beneficieze de apa necesara dezvoltarii sale. Atunci trebuie sa interveniti si sa afanati usor solul in jurul  copacului. Trebuie insa sa faceti acest lucru cu mare grija pentru a nu rupe radacinile. 

 

Pentru a preveni batatorirea solului trebuie sa folositi cat mai des compost in jurul copacilor. Acesta va preveni si efectele de distrugere a solului cauzate de ploile abudente si de durata. In ceea ce priveste ploile acide, nu se pot face prea multe lucruri.  

 

articol: gradinamea.ro

copy right

12 Octombrie 2007