Pui bouillabaisse

pui bouillabaisseIngrediente:
6 pulpe de pui, fara piele si injumatatite
3 linguri ulei de masline
1 ceapa, feliata
1 lingurita cimbru
1/4 lingurita sofran
2 lingurite coaja de portocala rasa
3/4 cana vin alb sec
400 g rosii conservate in pasta de tomate
400 g supa de pui, cu putina sare

Preparare:
Se porneste cuptorul. Pulpele de pui injumatatite se presara cu sare si piper. Uleiul se incinge
intr-o tigaie inalta, la foc potrivit, se pune ceapa si se caleste, in jur de 8 minute. Se adauga cimbrul, sofranul, coara de portocala si vinul; cand incepe sa fiarba se pun si rosiile si supa de pui. Cand incepe sa fiarba se aranjeaza si pulpele de pui intr-un singur strat, avand grija sa fie acoperite de sos si lasati la fiert. Dupa ce a fiert, acoperiti cu un capac si bagati la cuptor pentru 45 de minute, pana puiul este bine rumenit.
Se scoate din cuptor, se portioneaza si se serveste cu cate 2 felii de paine prajita.

Nota:
Se poate servi si cu un sos facut din 1/2 cana maioneza, 2 catei de usturoi pisati, 2 linguri
zeama de lamaie si 1/2 lingurita ardei iute.

Portii: 6.