Reteta unui ierbicid facut in casa

Nu exista gradinar pasionat care sa nu vrea sa scape de plantele nedorite din gradina - buruienile - acesti invadatori care ne consuma nervii si timpul, in incercarea noastra de a-i starpi. Pe piata exista multe produse de acest gen, insa cumpararea si folosirea lor implica un anumit risc, deorece nu aveti de unde sa stiti daca vor da rezultate. Ceea ce poate nu stiti este ca exista cel putin o reteta de preparare a unui ierbicid, din ingrediente pe care le are oricine in casa.

 

Daca va faceti probleme in ceea ce priveste mediul si nu doriti sa aplicati o substanta care in final ar putea dauna si ierbii sau plantelor, atunci optati pentru o alternativa nontoxica de indepartare a buruienilor.

 

Ierbicidul se realizeaza din:

1 lingura gin sau otet

1 lingurita sapun

4 litri de apa fierbinte

 

Dupa ce ati amestecat ingredientele, turnati substanta intr-o stropitoate si imprastiati-o peste buruieni. Cand faceti acest lucru, aveti grija sa nu udati si iarba. Otetul ucide buruienile, dar poate face acelasi lucru si cu iarba ornamentala. Stropirile se fac in zilele foarte calde si insorite. Dupa ce buruienile stau la soare cu aceasta substanta pe frunze, se vor ofili in cateva zile. Revenind, daca va faceti probleme pentru iarba din gradina, atunci pulverizati cu grija substanta; in principiu, otetul ucide buruienile, iar sapunul face ca acesta sa se ''prinda'' bine de frunze.

 

NU uitati sa folositi manusi de protectie si aveti grija ca substanta sa nu intre in contact cu ochii sau sa fie consumata de animalele din jurul casei.