Rolul culorilor in amenajarea locuintei

culorileCu ajutorul culorilor putem schimba sau imbunatati discret atmosfera din anumite incaperi ale locuintei. Tonurile pastelate sunt potrivite atunci cand ne dorim o atmosfera sau o tema aparte, spre exemplu “dimineata devreme” cu galben si delicat si verde crud sau “dupa masa tarzie” cu nuante deschise de portocaliu sau piersica.

Culorile tari impun anumite accente, sublineaza trasaturile peretelui sau ale unui colt. Mai demult, casele marilor boieri aveau cate o incapere galbena, una rosie, alta albastra si una verde.

Culorile au un efect pozitiv sau negativ din punct de vedere psihologic asupra organismului nostru. Rosul stimuleaza circulatia sangelui, iar albastrul are un efect mai degraba linistitor. Depinde foarte mult ce fel de rosu/albastru/galben/verde alegem. Cel mai bine este, ca inainte de a zugravi peretele cu o anume culoare, sa vopsim un carton mare, sa-l agatam pe suprafata care urmeaza a fi colorata si sa ne facem o idee cum ar arata.

Un prim inceput pentru o schimbare in locuinta este ordonarea si/sau aruncarea lucrurilor inutile de care ne lovim zilnic, dar de care nu avem deloc nevoie. Acel flair unic il putem aduce si in incaperile noastre doar daca pastram lucrurile importante si “vitale” pentru noi.

Decisiv este, in ceea ce priveste aspectul unei locuinte, cum este aranjat mobilierul si cum sunt asortate accesoriile. De asemenea, culoriloe pot iesi foarte frumos in evidenta si prin instalarea diferitelor corpuri de iluminat.

Ce rol joaca invatatura Feng Shui pentru mentinerea unei ambiante placute?

Feng Shui este o invatatura complexa, care nu ne invata cum sa ne simtim bine in propria locuinta, ci si cum sa avem un stil de viata sanatos, in care sa ne simtim fericiti, linistiti si impliniti. Feng Shui are anumite reguli si in ceea ce priveste culorile. De obicei, o amenajare reusita din toate punctele de vedere  are la baza regulile invataturii chinezesti. Totusi acestea nu sunt radicale, ele pot fi interpretate in mai multe moduri, in functie de materialele foloste, de culori si de forme.

Sursa foto

A.V.
InCasa.ro