Salata Caesar

Salata CaesarIngrediente:
salata proaspata
4 bucati de ansoa
3 lingurite de mustar Dijon
2 lingurite usturoi strivit
4 galbenusuri fierte
1/2 ceasca otet din vin alb sau rosu
1 lingurita sos Worcestershire
1 ceasca Parmezan ras
1/4 l ulei de masline
1/2 lingurita piper negru
crutoane (c
rutoanele pot fi imbibate intr-un sos facut din: unt topit, cimbru, busuioc, usturoi, oregano, sare, piper. Se coc, apoi, pana devin crocante)

Sos Worcestershire - ingrediente pentru acest sos

1 ceasca ceapa tocata foarte fin
2 catei de usturoi ( se strivesc bine)
3 linguri seminte mustar
1 lingurita boabe de piper
1/2 lingurita piper rosu
1 baton de scortisoara
1/2 ceasca sos de soia
3 linguri de sare
1/2 lingurita praf de curry
1 bucata ansoa ( se striveste bine)
1/2 ceasca apa

Se amesteca foarte bine cu mixerul si sosul obtinut se toarna intr-o sticla. Se introduce in frigider si este indicat sa se foloseasca timp de 1 saptamana, atunci cand este nevoie. Inainte de utilizare se agita foarte bine.

Preparare salata

Intr-un vas mare se pun: galbenusurile fierte (45 secunde -1 minut), parmezanul ras, bucatile de ansoa bine strivite, sosul Worcestershire, sucul de lamaie, usturoiul strivit, se adauga uleiul treptat si se amesteca pana cand se ajunge la aspectul unei maioneze.

Pe o farfurie se pun frunzele de salata peste care se toarna compozitia preparata mai sus.
Se asesoneaza cu crutone si se mai presara putin parmezan ras.

Se poate adauga si un sos facut separat din mustar Dijon si otet din vin alb sau rosu.

O poveste legata de momentul cand a fost preparata pentru prima data Salata Caesar puteti citi in www.gradinamea.ro la rubrica Divertisment.