Salata indiana

Ingrediente: 
1 varza mica
1 lingura mare de unt
1 jumatate de lingurita sofran
1 lingurita ghimbir macinat
1 ceasca suc de rosii
2 lingurite chimion
frunze de coriandru (sau jumatate de lingurita de boabe macinate)
sare si piper, dupa gust

Mod de preparare:
Se taie varza in patru, se inlatura frunzele vestede si se scoate cotorul. Se toaca varza in fasii lungi, late de 1-2 centimetri. Intr-o tigaie, se incinge untul si se adauga chimionul. Se tine 10-15 secunde, dupa care se adauga varza tocata, si se presara sofranul. Se tine la foc mediu 5 minute, amestecand incontinuu sa nu se prinda. Cand varza s-a calit, cam dupa 5 minute, se adauga ghimbirul si sosul de rosii, impreuna cu o ceasca de apa fierbinte. Se sareaza, pipereaza dupa gust si se lasa sa fiarba la foc mic, cu capacul pus, amestecand din cand in cand.

Dupa 20 de minute, cand a scazut, se serveste fierbinte pe frunze de coriandru (sau se presara cateva boabe macinate)