Scapati de raceala simplu si usor

remedii pentru a scapa de raceala simplu si usorVa oferim cateva sfaturi care va vor fi cu siguranta de folos in lupta contra racelii.

- Ca sa respirati mai usor turnati 1-2 picaturi de ulei de menta, adaugand eventual ulei de eucalipt si lamaie, pe o batista si inhalati.

- Incercati sa renuntati, cat timp sunteti racit, la lapte si produse lactate, deoarece acestea amplifica disconfortul si stimuleaza secretiile. Fumatul este si el mult mai daunator in cazuri de raceala si gripa.

- Daca faceti o baie cu sare, puteti scapa usor de raceala, daca nu este foarte avansata. Pentru a realiza asta, puneti doi pumni de sare amara in cada cu apa fierbinte si stati cat puteti, inca de la primele simptome ale racelii.

- Un alt remediu impotriva racelii, cunoscut de demult, este legat de otet. Se pune o pereche de sosete de lana in apa rece cu otet. Compozitia se alcatuieste din 6 linguri otet la 1/2 l de apa. Dupa ce se storc, se iau in picioare si pe deasupra se pune o pereche de sosete uscate. Puteti chiar sa dormiti cu sosetele in picioare.

Nicoleta Oprea
Gradinamea.ro
februarie 2007