Scara, unealta perfecta


Chiar daca nu sunteti lucratori profesionisti aveti cu siguranta nevoie de o scara pentru a ajunge la diverse inaltimi si pentru a face diverse lucrari usoare in casa sau in  sera, garaj sau chiar gradina. Fiecare om are nevoie de o scara pentru a agata un tablou sau pentru a schimba un bec. Desi majoritatea folosesc un scaun sau chiar o masa drept suport, acestea nu sunt intotdeauna foarte sigure.

           
O scara de 1,5m inaltime este ideala si foarte practica in orice casa.  Ea are 3-5 trepte. O puteti folosi si pentru a vopsi peretii. Cele din aluminiu sunt usoare si sistemul de ancorare in forma literei A este o garantie a stabilitatii si sigurantei. Exista si scari telescopice cu 2 pana la 4 piese telescopice asigurate prin sistem de fixare click. Acestea sunt folosite in special pentru exterior pentru repararea acoperisului casei sau pentru zugravit peretii exteriori. Puteti de asemenea sa o folositi pentru a taia crengi mai mici din copaci sau pentru a curata si taia vita de vie iar toamna pentru a culege fructe. Trebuie insa fixate bine pe teren drept. Scara aceasta este foarte practica pentru ca se pliaza rapid si poate fi folosita atat in exterior cat si in exterior, iar dupa utilizare poate fi depozitata fara a ocupa prea mult loc in magazie sau debara.

           

In alegerea unei scari trebuie tinut cont de mai multe lucruri. In afara de inaltimea dorita, trebuie sa ne uitam si la materialul din care este facuta. Unele pot fi facute din lemn, altele din aluminiu. Fiti atent la trepte, verificati cat de late si stabile sunt. In general sunt 2 modele de trepte, cele gen platforma, mai late si mai stabile, si cele gen bara, mai subtiri, care nu sunt intotdeauna dublate de plastic aderent. Platforma superioara trebuie sa se fixeze bine mai ales la scarile de mici dimensiuni. Va sfatuim sa le probati inainte de a le cumpara, pentru a vedea cat de usor se foloseste, cat de bine se asigura toate mecanismele. In general siguranta trebuie sa fie pe primul plan atunci cand cumparam o scara.

           

Preturile pe piata romaneasca difera in functie de inaltimea scarii, astfel cea mai mica ajunge la 100-200 ron iar cea mai mare pana la 1000 ron.

           

www.incasa.ro

18 april 2007

Altheate