Scaunele ergonomice

scaune ergonomiceScaunele ergonomice - o alegere care depinde de stilul de viata personal

Gasirea unui scaun care sa fie perfect pentru toata lumea este o misiune dificila. De fapt, imposibila. Cu toate acestea, cu ajutorul testarilor in-house (interne) si al analizelor rezultate in urma rapoartelor de vanzari si a parerilor cumparatorilor, specialistii in domeniu pot sugera cateva recomandari pentru alegerea celui mai bun scaun ergonomic.

Inainte de a merge in magazin si a cumpara un scaun trebuie sa va faceti o scurta auto-evaluare - o analiza rapida a stilului de viata personal va va ajuta sa stabiliti ce dispozitiv va fi cel mai benefic pentru dvs. Considentul principal de la care trebuie sa porniti este cat de activ sunteti in viata de zi cu zi.

Daca lucrati in aer liber, va deplasati mult pe jos sau practicati un sport patru sau mai multe zile pe saptamana, aveti, probabil, o forma fizica buna si muschii mai puternici decat o persoana fara activitate fizica sustinuta. Astfel ca, scaunul potrivit pentru dvs este unul ergonomic high-end, care prezinta un mecanism de ajustare avansat si este confectionat din materiale plusate. Desi sunt destul de scumpe, va sugeram sa alegeti un scaun celor din gama: Herman Miller  cele mai bune scaune ergonomice fabricate pana in prezent (padma.ro), Humanscale (thehumansolution.com) sau VIA (viaseating.com). Primele (Herman Miller), existente si pe piata romaneasca, prezinta un profil perfect adaptabil corpului uman si confera un control superior al posturii. Au cadrul din titan sau din granit si multiple mecanisme de ajustare, care se activeaza prin apasarea unui buton.

Daca, dimpotriva, faceti parte din categoria acelor persoane care nu sunt deloc active si nu aveti o musculatura dezvoltata, aceste scaune ergonomice scumpe nu sunt cele mai potrivite alegeri pentru dvs. Urmatoarea sugestie are numai un caracter aleatoriu si se refera la achizitionarea unei mingii de gimnastica, care poate fi folosita drept scaun. Aceasta va va scuti de durerile de spate mai repede decat un scaun scump. Mingiile de gimnastica sunt, de regula, disponibile la dimensiuni de 55, 65 sau 75 cm, intr-o varietate de culori. Ele sunt,  in mod normal, utilizate pentru exercitii de rutina, insa pot juca rolul unor excelente scaune pentru oamenii care au nevoie de a-si consolida musculatura de baza sau pentru cei cu dureri de spate frecvente. Folosind bila de gimnastica drept scaun puteti face exercitii fizice in timp ce lucrati la calculator, de exemplu.

Pentru cei care isi petrec cea mai mare parte a timpului la birou, in fata calculatoarelor sunt recomandate "scaunele ergonomice de birou"
. Acestea sunt proiectate special pentru o utilizare comoda a calculatorului, luand in considerare felul in care trebuie pozitionat corpul (postura) in timpul acestei activitati si includ caracteristici de design care permit sustinerea corpului. Pretul lor difera de brandul ales, de materialul din care sunt confectionate sau de mecanismele de ajustare.

Photo: 1

Corina Dovinca
InCasa.ro