Servetul - un accesoriu mereu la moda

servetAccesoriile pe care le alegem in scopul amenajarii locuintei nu trebuie sa fie neaparat scumpe. Desigur ca cei care nu au un gust dezvoltat in ceea ce privesc aceste lucruri sunt nevoiti sa scoata mai multi bani din buzunar. Tocmai lucrurile marunte redau unui spatiu caldura si confortul, avand grija sa mentina luxul sau eleganta incaperii, pentru toate acestea nu este nevoie de un designer de interior.

Cum poate fi schimbata atmosfera din locuinta?

Sa luam exemplul mesei pe care mancam zilnic. Aceasta poate fi aranjata cu o fata de masa imaculata sau cu ceva specific din cultura fiecaruia dintre noi. Cu toate acestea, o mancare delicioasa arata altfel pe o masa frumos amenajata, iar acest lucru nu incepe cu vesela, ci cu fata de masa, cu napronul sau cu un servet deosebit.

Ce este servetul?

Servetul este o panza ingusta si ornamentala, care se aseaza pe masa, avand un rol atat util cat si decorativ. Un servet de calitate este confectionat dintr-o panza buna, cum ar fi cea de damasc sau cea din in. Servetul protejeaza masa, dar este foarte potrivit la ocazii deosebite, iar daca este confectionat dintr-un material nobil - dantela sau iuta - acesta da un plus de stil si eleganta.

Cum devine un servet o decoratiune?

Servetul poate fi folosit oricand, in orice ocazie, cu atat mai mult cand ne dorim sa ne primim musafirii intr-o atmosfera eleganta. Bineinteles, acesta trebuie sa fie in concordanta cu meniul, pentru ca in niciun caz nu s-ar potrivi cu mancarea tip fast - food. Este indicata o combinatie potrivita si o armonie intre culorile servetului cu cele ale fetei de masa. Servetele pot decora foarte bine o masuta mai mica.

In ce marimi se gasesc servetele?

Aceste decoratiuni se gasesc in toate marimile, latimile sau lungimile, fiind confectionate din cele mai diverse materiale. Acestea pot fi achizitionate impreuna cu o fata de masa, cu naproane potrivite, dar si ca piese unice.

InCasa.ro