Decorarea incaperilor mici

Camera MicaFoarte putine lucruri sunt mai complicate decat decorarea unui spatiu ingust. O astfel de experienta te poate face sa petreci un timp indelungat numai pentru a introduce in locuinta toate lucrurile de care ai nevoie, fara sa te mai gandesti si la o modalitate ca ele sa arate bine.

 

Pentru a-ti veni in ajutor, iata cateva idei care te vor ajuta in incercarea ta de a decora o camera minuscula. In primul rand trebuie sa tii cont de faptul ca lumina este foarte importanta si de ea depinde aspectul general al camerei, cu deosebire in ceea ce priveste dimensiunea. Oglinzile reflecta lumina dintr-o incapere si fac ca ea sa para mai spatioasa. Plasata pe peretele din fata ferestrei, oglinda va avea un efect si mai mare.

 

Evalueaza gradul de iluminare al camerei per ansamblu si examineaza bine colturile incaperii, avand grija ca acestea sa nu fie umbrite. Pentru un plus de lumina adauga spoturi pe pereti sau corpuri de iluminat, de preferat suspendate. De asemenea, asigura-te ca ferestrele sunt decorate in culori deschise.

 

Este esential sa pastrezi curatenia intr-un spatiu ingust, desi acest lucru poate constitui o provocare: oricunde le-ai aseza, lucrurile par inghesuite si dezordinea se instaleaza rapid. De aceea iti recomand sa folosesti accesorii si mobila care indeplinesc mai multe functii odata: de ex. masuta de cafea prevazuta cu sertare sau cu capac, ambele tipuri avand spatiu de depozitare; paturile cu sertare.

 

Este de preferat impartirea mobilierului in grupuri mici, intime decat utilizarea unui spatiu mare in care sa fie adunata toate obiectele. De asemenea, camera va fi mult mai atragatoare daca mobila se afla la o anumita distanta de pereti si nu lipita de acestia. Referitor la elementele de mobilier voluminoase: patul, canapeua, biroul, dulapul, este indicat ca acestea sa fie plasate in unghi fata de perete.

 

Stabileste-ti "trasee" de-a lungul camerei si aranjeaza mobila si celelalte accesorii in jurul acestora. Lasa un spatiu mai mare in preajma usilor si a ferestrelor si incearca sa pastrezi intotdeuna libera cea mai scurta cale de a ajunge la ele.

 

In final scapa de ornamente (incearca sa le folosesti pe rand si in functie de sezon), redu la minimum numarul obiectelor de arta, foloseste o singura culoare pentru toti peretii camerei (de preferat una deschisa si calda), inlocuieste panza/perdeaua cu jaluzelele, muta colectia de fotografii intr-un loc special (cum ar fi pe peretii aflati de-a lungul scarii, care conduce in camera) si, nu in ultimul rand, ai grija ca nuantele folosite in incapere sa asigure un ambient armonios.

 

www.incasa.ro
04.06.2008